Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επαναφορά των διαθέσιμων - απολυμένων στην αρμόδια επιτροπή

Παρά τη λυσσαλέα αντίσταση των στελεχών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή

Αποτέλεσμα εικόνας για Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων κατρουγκαλοςΟλοκληρώθηκε σήμερα στις 14.00 η πρώτη Ανάγνωση-συζήτησητου νομοσχεδίου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις», στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Η δεύτερη ανάγνωση θα γίνει την Δευτέρα 20/4, γιατί μέχρι την Πέμπτη 16/4 που προτάθηκε αρχικά, η ΝΔ δεν είχε χρόνο να το μελετήσει! (εδώ γελάμε) Όταν μας πέταξαν σε μια νύχτα, δεν είχε διαμαρτυρηθεί κανείς από αυτούς για έλλειψη χρόνου! ( Για να μην αναφερθούμε και στην ανάγνωση-ψήφιση των μνημονίων)!

Στη συζήτηση ακούστηκαν διάφορα εξωφρενικά επιχειρήματα από την αντιπολίτευση. O Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ηθικό ανάστημα! Ενώ το ΠΑΣΟΚ (ο Λοβέρδος!!) αποχώρησε με πρόσχημα την «καταφανή σύγκρουση συμφερόντων» αν στηρίξει το νομοσχέδιο ο κ. Κατρούγκαλος. Είναι παραπάνω από θρασύ και γελοίο το επιχείρημα περί ασυμβίβαστου Κατρούγκαλου - νομοσχεδίου, που είδαμε και σήμερα να επαναλαμβάνουν  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (συνεπικουρούμενοι από το Ποτάμι!). Είναι απύθμενο θράσος να μιλούν για εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων!! Ποιοί;  Είναι τραγικό να μιλάνε για ηθική, δεοντολογία και συμφέροντα, αυτοί που ξεπούλησαν τη δημόσια Τεχνική Παιδεία στους ιδιώτες, με το αζημίωτο προφανώς (οι ίδιοι παραδέχτηκαν ότι δεν ήταν μνημονιακή υποχρέωση και δεν υπήρχε δημοσιονομικό όφελος - το αντίθετο μάλιστα). Δείχνει πόσο αμετανόητα -ακόμα και τώρα- υπερασπίζονται και υπηρετούν τα αφεντικά τους και την καταστροφική πολιτική που υπηρέτησαν.


Δεν θα τους περάσει. Το φως θα νικήσει το σκοτάδι.

Θα γυρίσουμε και θάναι ντάλα μεσημέρι.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΔΕΡΦΙΑ


Διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ:

Στην Επιτροπή της Βουλής το ν/σ για τον εκδημοκρατισμό της διοίκησης - Νέες επιθέσεις ΝΔ & ΠΑΣΟΚ κατά Κατρούγκαλου

Το νομοσχέδιο για τον «εκδημοκρατισμό της διοίκησης, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αποκατάσταση των αδικιών» κατατέθηκε στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής - Σύμπνοια και συμπαιγνία της ΝΔ με τα μήντια κατήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, με αφορμή την ανακίνηση του θέματος Κατρούγκαλου κατά την συζήτηση.

Συζητείται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη επιστροφή στο δημόσιο των απολυμένων και υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα. Στα αξιοσημείωτα, η προσχηματική αποχώρηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (διαβάστε αναλυτικά). Σύμπνοια και συμπαιγνία της ΝΔ με τα μήντια κατήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, με αφορμή την ανακίνηση του θέματος Κατρούγκαλου κατά την συζήτηση στην Επιτροπή. Η κυβέρνηση κάλυψε πλήρως τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο.
Την αποπομπή του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξακολουθεί να ζητεί η ΝΔ. Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης υποστήριξε ότι οι απαντήσεις του κ. Κατρούγκαλου «για την προφανή σύγκρουση συμφέροντος στο πρόσωπό του, η οποία προκύπτει από τις πρόσφατες αποκαλύψεις, ήταν για ακόμη μια φορά ανεπαρκέστατες».
«Πρέπει όταν ακούμε τους υποκριτές και τους φαύλους να μπορούμε να διακρίνουμε την υποκρισία και την φαυλότητα», σχολίασε ο Γ. Κατρούγκαλος, επισημαίνοντας: «Ως δικηγόρος υπερασπίσθηκα αυτό που θεωρούσα ορθό και στα δικαστήρια και στο δρόμο. Αυτό ονομάζεται δικαστικός αγώνας υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Δεν αποτελεί σύγκρουση συμφερόντων το να κρατά κανείς την ίδια πολιτική στάση με αυτή που είχε πριν κατέβει στον πολιτικό στίβο».
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου