Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Συντονιστικής Επιτροπής Εκπιδευτικών σε Διαθεσιμότητα

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! ενωμένοι διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας!
Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε ΔιαθεσιμότηταΚατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΟΛΜΕ αποφασίσαμε: 
  • Να πραγματοποιήσουμε μετά το πέρας της συνεδρίασης, παράταση διαμαρτυρίας στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζητώντας συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου, διεκδικώντας την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων μας και την επίσπευση των διαδικασιών για την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά την επιστροφή των διαθέσιμων, .
  • Να συμμετέχουμε αγωνιστικά στην πανελλαδική καμπάνια "Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης", που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη σήμερα 3/4 Και θα φτάσει στην Αθήνα την Κυριακή 5/4 όπου θα πραγματοποιηθούν συνελεύσεις, εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις ενώ τη Δευτέρα 6/4 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία από τα προπύλαια προς το Υπουργείο Εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι θα απαιτήσουν να λυθούν τα προβλήματα που τους ταλανίζουν.
  • Να ζητήσουμε συνάντηση  με τον αν. Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη τη Δευτέρα 6/4 και να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας, για την απίστευτη καθυστέρηση που παρουσιάζει στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της ηγεσίας του ΥΟΠΑΙΘ, σχετικά με την επαναφορά των καταργηθέντων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.
Υλοποιώντας άμεσα τις παραπάνω αποφάσεις: 
1) Προχωρήσαμε στις 13.30  σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Διοικητικής μεταρρύθμισης, όπου πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο, ο οποίος είπε ότι: 
  • Ο ίδιος επιθυμεί και προσπαθεί να προχωρήσει, το συντομότερο, η κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή.  
  • Το νομοσχέδιο βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την απαραίτητη έκθεση πριν πάει στη βουλή.  Η καθυστέρηση στην  διαδικασία αυτή, έγινε γιατί προηγήθηκε η σχετική έγκριση του νομοσχεδίου για τις φυλακές. 
  • Το νομοσχέδιο τελικά θα κατατεθεί σήμερα ή (το πιο πιθανό) τη Δευτέρα 6/4 και αν δεν προλάβει να συζητηθεί στις επιτροπές τη  Μ. βδομάδα. θα ζητηθεί μετά το ΠΑΣΧΑ.  
  • Απέκλεισε για μια ακόμα φορά, την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας για την πλήρη οικονομική και υπηρεσιακή αναγνώριση του χρόνου της διαθεσιμότητας, παραπέμποντας κάθε σχετική συζήτηση στο τέλος της χρονιάς, με την συζήτηση σχετικά με το μισθολόγιο για το 2016. 
Με βάση τα λεγόμενα του Υπουργού, υπολογίζεται ότι από 1/5 έως -το αργότερο- μέχρι 10/5 θα έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για την επανατοποθέτησή μας.

2) Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε παράσταση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου πενταμελής αντιπροσωπία συναντήθηκε με το διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δ. Μάρδα, στον οποίο θέσαμε το αίτημά μας για την άμεση διεξαγωγή της έκθεσης που απαιτείται, για την κατάθεση του νομοσχεδίου του ΥΠΕΣΔΑ στη Βουλή. Από το Γεν. Λογιστήριο πήραμε την απάντηση ότι επειδή σήμερα ανέλαβαν την επεξεργασία του σχετικού νομοσχεδίου, είναι πολύ δύσκολο -αυτή- να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας και το πιο πιθανό είναι να πάει για τη Δευτέρα 6/4.

3) Μετά από επικοινωνία με το γραφείο του κ. Κουράκη στο Υπ. Παιδείας, ορίστηκε συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής με τον Αν. Υπουργό, τη Δευτέρα 6/4 στις 12 το μεσημέρι στο Υπουργείο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους την ίδια ώρα, σε αγωνιστική Συγκέντρωση  στο Υπουργείο Παιδείας

4) Καλούμε όλους τους συναδέλφους να λάβουν μέρος αγωνιστικά, στις εκδηλώσεις-συγκεντρώσεις της  πανελλαδικής καμπάνιας "Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης" 
α) την Κυριακή στις 7 μ.μ. στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα) και τη συναυλία που θα ακολουθήσει στις 9.30 μ.μ. στην Καρ. Σερβίας στο κέντρο αγώνα κατά των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων όπου, συνεχίζουν ακόμα την καθιστική διαμαρτυρία, οι καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ και οι σχολικοί φύλακες.
β) στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 10 π.μ.  στα Προπύλαια.

Επειδή τίποτα δεν μας έχει χαριστεί, ξέρουμε καλά ότι μόνο ο αγώνας μας θα φέρει τη δικαίωση.

Η νίκη είναι κοντά. Όχι γιατί μας περιμένει, αλλά γιατί ΕΜΕΙΣ βαδίζουμε προς αυτήν. 


ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΠΑΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου