Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου

   Μ Ε  Μ Α Τ  Κ Α Ι   Β Ι Α   Δ Ε Ν   Γ Ι Ν Ε Τ Α Ι   Π Α Ι Δ Ε Ι Α

Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ  ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ ΤΗΝ 11.1.2014

Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα χαιρετίζει τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, μαθητές, σχολικούς φύλακες και  εκπροσώπους  άλλων μαζικών φορέων, που πήραν μέρος στην Πανελλήνια κινητοποίηση  των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 11.1.2014 στα διόδια του Πυργετού και στη Λάρισα.   

Στόχος αυτής της κινητοποίησης ήταν να αναδειχθούν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημόσια εκπαίδευση σήμερα στη χώρα μας και είναι κυρίως τα παρακάτω:
Χιλιάδες μαθητές πετιούνται βίαια, έξω από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οδηγούμενοι στα ιδιωτικά ΙΕΚ, με την πληρωμή διδάκτρων. Εκπαιδευτικοί απολύονται και οι μαθητές δεν έχουν καθηγητές να κάνουν μάθημα, ακόμα και σε Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Καταδικάζουμε την απροκάλυπτη αστυνομική βία που δεχθήκαμε και η οποία εκφράστηκε με την εκτεταμένη ρίψη χημικών, βίαιων χτυπημάτων και τραυματισμών, παρόλο που η διαμαρτυρία μας ήταν ειρηνική. Αποκορύφωμα αυτής της βίας, ήταν ο σοβαρός τραυματισμός του συναδέλφου μας Γ. Καλομοίρη.
Η αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή -μετά την απαγόρευση συγκεντρώσεων την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα- έκανε χθες στον Πυργετό, νέα  επικίνδυνα να βήματα στον ολισθηρό κατήφορο του αυταρχισμού και του περιορισμού των δημοκρατικών ελευθεριών. Συγκεκριμένα, ενώ υπήρχε προγραμματισμός μετά τη διαμαρτυρία στον Πυργετό, να πραγματοποιηθεί στη Λάρισα Πανελλαδική συνέλευση των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, οι αστυνομικές αρχές κόβοντας την Ελλάδα στη μέση -θυμίζοντας άλλες εποχές- απαγόρευσαν τους συναδέλφους μας από τη Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία και Θράκη) να περάσουν ακόμα και με τα λεωφορεία τα διόδια του Πυργετού  και να κατευθυνθούν προς τη Λάρισα, υποχρεώνοντάς τους να γυρίσουν πίσω.

Ρωτάμε τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές καθώς και τον Υπουργό δημόσιας Τάξης, να απαντήσουν συγκεκριμένα:
  • Ποιος έδωσε αυτή την εντολή που  προσβάλει βάναυσα την ελεύθερη μετακίνηση Ελλήνων πολιτών εντός της Ελληνικής επικράτειας;
  • Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Θα αποδοθούν κάποτε; και σε ποιον;
Εμείς καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη, τους εργαζόμενους, τους μαζικούς φορείς, τις συλλογικότητες και τα κόμματα, να αναδείξουν και να καταδικάσουν τέτοιες αντιδημοκρατικές συμπροφορές που στρέφονται ευθέως ενάντια στις συνταγματικές μας ελευθερίες.
Δηλώνουμε ότι το επόμενο διάστημα θα πρωτοστατήσουμε  ακόμα πιο αποφασιστικά στην ανάπτυξη νέων αγώνων, που για να είναι πιο αποτελεσματικοί, πρέπει να σταθεροποιήσουμε και να δυναμώσουμε τον συντονισμό όλων των φορέων του δημοσίου που πλήττονται από τις επικείμενες απολύσεις.
Μπροστά σ αυτές τις εξελίξεις και δυο μήνες πριν από την 22η Μαρτίου, απευθυνόμαστε σε κάθε εκπαιδευτικό σε διαθεσιμότητα και  τον καλούμε πέρα από κλάδο, ειδικότητα και τρόπο διορισμού να ρωτήσει  την συνείδησή του και  να πάρει ξεκάθαρη θέση συστράτευσης στον κοινό αγώνα για να μην απολυθεί κανείς.

  • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ 
  • ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 
  • ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 
  • ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ 


    Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα



    4 σχόλια:

    1. αληθευει οτι αυριο Δευτερα εχουν συναντηση με τον υπουργο οι διαθεσιμ. της ειδικης αγωγης με τον δικηγορο Κολυρη;

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Ελπίζω να καταλάβουμε ΌΛΟΙ ότι χρειάζεται συστράτευση και εντατική κινητοποίηση ΌΛΩΝ μας.... Συνάδελφοι ΌΛΟΙ πρέπει να επιστρέψουμε στα σχολεία μας, ΌΛΟΙ να αγωνιστούμε για να μην απολυθεί ούτε ένας από εμάς. Ο χρόνος τελειώνει και αρχίζει να πιέζει επικίνδυνα....

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Από συναδέλφους βρέθηκε μεταξύ άλλων:
      ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ
      ΙΕ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
      ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
      ΣΥΝΟΔΟΣ Α΄
      ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
      ΘΕΡΟΥΣ 2013
      ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΙΕ΄
      Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013


      ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά):
      Ο κύριος Υπουργός έχει το λόγο.
      ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ (Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
      «…………………………….Αντίθετα με την εκμετάλλευση της δυσχερούς θέσης αυτών των ανθρώπων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, που έγινε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, εμείς σήμερα με αυτό το νομοσχέδιο διασφαλίζουμε την επανατοποθέτηση εννιακοσίων είκοσι πέντε σε θέσεις μονίμων εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ και τα ΣΕΚ και ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΕΙΚΟΣΙ ΠΕΝΤΕ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ. (ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ;)
      Σας καλούμε, κύριοι της Αντιπολίτευσης, που κόπτεστε για τους συναδέλφους μας, να ψηφίσετε αυτό το άρθρο.
      (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)
      Παράλληλα, τοποθετούμε ΌΛΟΥΣ τους υπόλοιπους σε δήμους, σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και σε υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας. (ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ)
      ΑΥΤΟ, ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΗ: ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΡΓΟΣ.»

      Με ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Ο Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΟΜΟ.
      ΑΝ ΕΛΕΓΕ (αυτό που ισχύει και σκόπευε από την αρχή) ίσως ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΕ Ο ΝΟΜΟΣ για το πολιτικό κόστος. Δηλαδή αν έλεγε (με ειλικρίνεια)
      ΑΥΤΟ, ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΗ: ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ 450 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
      Εμπρός λοιπόν, ας πάει στο κοινοβούλιο και ας πει στο σώμα: Σας εξαπάτησα για να ψηφίσετε το νόμο. Τώρα θα απολύσω 450 εκπαιδευτικούς, αδιαφορώ για πτυχία, μεταπτυχιακά, σπουδές, ως ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.
      Όσο για την ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ Κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ που ΘΑ ΕΊΧΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ, ΑΥΤΗ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΕΙΡΩΝΙΑ, ΕΜΠΑΙΓΜΟ, ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΤΑΡΑ. Πότε περιμένει να δώσει θέσεις; Μετά την απόλυση;
      ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΑΣ κ. ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ.

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Συνάδελφοι
      Η βία και τα Ματ της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας έχει οδηγήσει εδώ που είμαστε και μάλιστα οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στις δύο αυτές παρατάξεις χωρίς να ξεκαθαρίζουν ότι πλέον δεν στηρίζουν αυτές τις πολιτικές ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΘΕΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
      Αλήθεια γιατί δεν το κάνουν αυτό τόσο καιρό και ειδικά μετά τα χθεσινά επεισόδια ....;;;
      Όλοι θα χαιρετίζαμε τουλάχιστον αυτήν την κίνηση και τουλάχιστον δεν θα είχαμε να λέμε ότι τα κόμματα και στην συνδικαλιστική οργάνωση των εκπαιδευτικών μας πουλάνε.
      Διότι ήδη έχει γίνει αρκετές φορές και ειδικά όταν αναγκαζόμαστε να συστρατευτούμε με ένα κόμμα για να μας επιτραπεί ως ομάδα των Διαθεσίμων εκπαιδευτικών να συναντήσει τους Υπουργούς συνεπικουρούμενοι απο την ΟΛΜΕ
      Φώτης Δανάσκος

      ΑπάντησηΔιαγραφή