Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Βέροια: Απαξίωση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα από Κ. Μητσοτάκη

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ

Στις 30/11/2014, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ» στη Βέροια παράσταση διαμαρτυρίας από καθηγητές σε διαθεσιμότητα της Θεσσαλονίκης και σχολικούς φύλακες, με αφορμή την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη σε μέλη της τοπικής ΝΟΔΕ.
Μεγάλη ήταν η παρουσία αστυνομικής δύναμης, της οποίας ο επικεφαλής απαγόρευσε την είσοδό μας στο ξενοδοχείο ύστερα από υπόδειξη των υπευθύνων της εκδήλωσης, σύμφωνα με τους οποίους η είσοδος ήταν αυστηρά για τους έχοντες κομματική ταυτότητα και προσωπική πρόσκληση.
Παραμένοντας στον αύλειο χώρο του ξενοδοχείου «υποδεχτήκαμε» τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης ο οποίος κατέφθασε με ισχυρή αστυνομική προστασία.

 


Κατά την είσοδό του και απαντώντας στην αγωνιώδη έκκληση διαθέσιμης εκπαιδευτικού για συνάντηση μαζί μας, υποσχέθηκε ότι στο τέλος της ομιλίας του, θα συναντιόταν με αντιπροσωπία μας για το επίμαχο θέμα των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων. Η παραπάνω υπόσχεση δεν τηρήθηκε ποτέ. Μετά από αρκετές ώρες, αξιωματικός της αστυνομίας (ο επικεφαλής ασφάλειας) αναζήτησε φωνάζοντας στο συγκεντρωμένο πλήθος δύο συγκεκριμένα ονόματα από σχολικούς φύλακες, και τους ζήτησε να μπουν εντός του ξενοδοχείου, όπου θα τους δεχόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να μιλήσουν. Σε εκείνο το σημείο ακολούθησαν οι δικές μας εντονότατες αντιδράσεις για το δικό μας αποκλεισμό και σε λίγα λεπτά δημοσιογράφος από Βέροια, μας ενημέρωσε ότι στη συνάντηση παρευρίσκονται 4 σχολικοί φύλακες κοντινής επαρχιακής πόλης, πως και στον ίδιο δεν επετράπη η είσοδος καθώς του είπαν πως η συνάντηση είναι «ιδιωτική» και δεν επιτρέπονται κάμερες και μικρόφωνα. Και ενώ συνεχίσαμε τις επίμονες και έντονες διαμαρτυρίες μας προς πάσα κατεύθυνση, ο επικεφαλής που ξαναεπικοινώνησε, απάντησε πως ο υπουργός δε μπορεί να μας δεχθεί ούτε μετά τη συνάντηση με τους φύλακες καθώς βιάζεται να προλάβει το αεροπλάνο!!! Πραγματικά πολύ σύντομα ακούσαμε το αυτοκίνητο του κ..Μητσοτάκη να αποχωρεί με ταχύτητα από την πίσω πόρτα κατά την πάγια τακτική των υπουργών της συγκυβέρνησης.

Οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα μαζί με τους σχολικούς φύλακες που ξεκινήσαμε από Θεσσαλονίκη θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε και να πραγματοποιήσουμε συνάντηση με τον υπουργό, με τις αντιπροσωπίες μας ο καθένας, αγωνιστικά και με αλληλεγγύη όπως τόσο καιρό έχουμε μάθει.
Αυτά που βιώσαμε δεν ταιριάζουν με τον καθαρό αγώνα που δίνουμε εδώ και 16 μήνες.
Δηλώνουμε ότι οι συγκεκριμένες συμπεριφορές εμπαιγμού και απαξίωσης στα πρόσωπά μας όχι μόνο σαν εργαζόμενους αλλά και σαν άτομα, ατσαλώνουν τη θέλησή μας και γιγαντώνουν την αποφασιστικότητά μας για τη συνέχιση του δίκαιου του αγώνα μας.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


 από τη διαμαρτυρία καθηγητών και σχ.φυλάκων εναντίον του Μητσοτάκη στη Βέροια.
Στο βίντεο μετά το 26' λεπτό

Ρεπορτάζ του verianet: Μητσοτάκης προς σχολικούς φύλακες: 'Σας έχω... στο μυαλό μου' - Ιδιωτική η συνάντηση!!! - Από διπλανή πόρτα έφυγε ο κ. υπουργός (βίντεο)

1 σχόλιο:

  1. Η ΜΌΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ!
    ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΙΜΕΤΡΑ.(ΜΙΑ ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΝΥΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ 2ο ΠΤΥΧΙΟ).ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή