Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα και σχολικών φυλάκων με τον Ευαγ. Βενιζέλο

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, μέχρι την τελική δικαίωση
Σήμερα 8 Ιουλίου στις 11 π.μ., κοινή αντιπροσωπία των συντονιστικών επιτροπών εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα - απόλυση και αγωνιζόμενων σχολικών φυλάκων, συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευαγ. Βενιζέλο. Στη συνάντηση ήταν παρόντες και οι κ. Χριστοφιλοπούλου, κ. Πρωτόπαπας και κ. Καρύδης.
Όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, η αντιπροσωπία μας έθεσε τα αιτήματά μας, με βάση ο πρόσφατο Υπόμνημα μας.
Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι διαθεσιμότητες-απολύσεις δεν είχαν κανένα δημοσιονομικό όφελος και ότι εκπέμπουν κακό συμβολισμό. Παρά τις επανειλημμένες μας ερωτήσεις, απέφυγε οποιαδήποτε δέσμευση σχετικά με την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Αντ' αυτού είπε ότι θα μελετήσει τα αιτήματά μας και σε συνεργασία με τους συναρμόδιους Υπουργούς (Παιδείας και Μεταρρύθμισης), θα μας απαντήσει.
Τα αιτήματά μας -εκτός από προφορικά- κατατέθηκαν και εγγράφως. Παραδόθηκαν στον κ. Βενιζέλο το Υπόμνημα της Συντονιστικής Επιτροπής και το τελευταίο Υπόμνημα της ΟΛΜΕ.
Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, η Συντονιστική Επιτροπή εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν με αμείωτη ένταση τους αγώνες μας για μνα μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, για να επιστρέψουν οι καταργημένοι τομείς και οι ειδικότητες στο νέο ΕΠΑΛ, μαζί με τους καθηγητές και τους μαθητές στα σχολεία.


Όλοι αύριο 9 Ιουλίου -ημέρα της μαύρης επετείου, της ανακοίνωσης της διαθεσιμότητας μας- στις 11 π. μ. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Όλοι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα- απόλυση, καλούνται σε προσυγκέντρωση στις 9.30 π. μ. στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

Δημοσιεύματα στον τύπο με ....σημασία
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ διοχετεύτηκε στον τύπο ότι από την συνάντηση προέκυψαν δεσμεύσεις του  Ευαγ. Βενιζέλου. Έτσι δημοσιεύτηκε (ΤΟ ΒΗΜΑ) ότι: "Με τους σχολικούς φύλακες και τους καθηγητές συναντήθηκε την Τρίτη 8 Ιουλίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τους υποσχέθηκε ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα οι σχετικές διοικητικές διαδικασίες -επαναπροκηρύξεις θέσεων για τους καθηγητές, έτσι ώστε να υπάρχει αντιστοίχηση με τις ανάλογες ειδικότητες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου