Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Στα δικαστήρια καθηγητές της ΕΛΜΕ Λάρισας για την Πανελλαδική κινητοποίηση στα διόδια του Πυργετού, στις 11 Ιανουαρίου

Η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, με δικαστικές διώξεις

Τους χτύπησαν, τους «ψέκασαν» και τώρα … τους καλούν σε απολογία!
Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας

Καθηγητές στα δικαστήρια: Τους χτύπησαν, τους «ψέκασαν» 
και τώρα … τους καλούν σε απολογία!

Την 11η Ιανουαρίου 2014, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι άλλων φορέων από ολόκληρη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στα Τέμπη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το καθεστώς διαθεσιμότητας – προθάλαμο της απόλυσης στον κλάδο και όχι μόνο.

Όπως εύκολα μπορεί ο καθένας να θυμηθεί, η συγκεκριμένη κινητοποίηση στιγματίστηκε από την επίθεση ισχυρότατων αστυνομικών δυνάμεων στους διαδηλωτές τους οποίους «ψέκασε» με μεγάλη ποσότητα χημικών αλλά και χτύπησε, με χαρακτηριστική την περίπτωση του συνδικαλιστή Γρηγόρη Καλομοίρη που έσπασε το χέρι του!

Στα δικαστήρια της Λάρισας, κλήθηκαν να καταθέσουν, καθηγητές του νομού Λάρισας, σε προανάκριση που διενεργεί εισαγγελέας, για την κινητοποίηση που είχαν πραγματοποιήσει οι εκπαιδευτικοί, τον περασμένο Ιανουάριο στα Τέμπη, διαμαρτυρόμενοι για τις διαθεσιμότητες.

Εν μέσω μιας ήδη «εμπόλεμης» κατάστασης που υπάρχει στην παιδεία, μεταξύ εκπαιδευτικών και ηγεσίας του Υπουργείου, για μια σειρά θεμάτων (διαθεσιμότητες, αποσπάσεις κ.α.) και σημαντικών αλλαγών στο εκπαιδευτικό σύστημα, οι εκπαιδευτικοί ερμηνεύουν το κάλεσμα για προανάκριση ως «τρομοκρατία». 

Συγκεκριμένα στα δικαστήρια κλήθηκαν περί τους πέντε καθηγητές, μέλη της ΕΛΜΕ ν. Λάρισας, για προανάκριση, ενώ στο πλευρό τους, στάθηκαν αρκετοί εκπαιδευτικοί, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο. 

Μεταξύ αυτών που κλήθηκαν ήταν και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Καταγγέλλουμε την ελληνική δικαιοσύνη, που μας κάλεσε εκτάκτως σε απολογία, για μια κινητοποίηση που είχαμε πραγματοποιήσει πριν έξι μήνες, ανακρίνοντάς μας για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών! Την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας ζητά να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού της βαθμολογίας των γραπτών των μαθητών της Α΄ Λυκείου, την ίδια ώρα προβαίνει σε τρομοκρατία των εκπαιδευτικών με αυτή την ενέργεια. Οι κοινωνικοί αγώνες δεν δικάζονται. 

Ο εκφοβισμός δεν θα περάσει και δεν θα σιωπήσουμε, πόσο μάλιστα όταν ετοιμάζονται νέες συγχωνεύσεις σχολείων». 

Σε προανάκριση κλήθηκε επίσης και το μέλος της Επιτροπής Αγώνα της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, κ. Δήμητρα Κόκοβα, η οποία σε δηλώσεις της, τόνισε ότι: «Η διαδήλωση στα Τέμπη, έγινε στις 11 Ιανουαρίου και οργανώθηκε από την ΟΛΜΕ, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί ο εκπαιδευτικός κόσμος για τις διαθεσιμότητες καθηγητών της Τεχνικής εκπαίδευσης. Κινηθήκαμε ειρηνικά χωρίς να εμποδίσουμε ούτε τη συγκοινωνία, ούτε τα διόδια. Θέλαμε έτσι να ενημερώσουμε παράλληλα τον κόσμο για αυτό που συμβαίνει. Η Ελλάδα πρέπει να έχει φωνή μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου