Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΟΛΜΕ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΟΛΜΕ: Συνεχίζουμε τους αγώνες μας

Συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα τις κινητοποιήσεις:
  • ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ
  • ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις εκπαιδευτικών της Τεχνικής – Επαγγ. Εκπ/σης, τις πρώτες απολύσεις μονίμων δημ. υπαλλήλων μετά από 100 χρόνια,
  • ενάντια στην αξιολόγηση που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση – κλείσιμο σχολείων και στη δημιουργία νέων διαθεσιμοτήτων – απολύσεων εκπαιδευτικών,
  • ενάντια στην υλοποίηση του ν. 4186/13, με κορυφαίο αίτημα να ακυρωθεί η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στις φετινές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου.
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις παρακάτω κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα: 

(α) Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Παιδείας που θα πραγματοποιούνται «σεμινάρια επιμόρφωσης» των σχολ. Συμβούλων την Παρασκευή, 4/4 στις 2 μ.μ. καθώς και το Σάββατο 5/4 και την Κυριακή 6/4 στις 9 π.μ., για να εκφράσουμε την πλήρη αντίθεση του κλάδου μας στην προωθούμενη αξιολόγηση 

(β) Αποκλεισμοί Δ/νσεων Εκπαίδευσης την επόμενη ημέρα από την ανακοίνωση των διαπιστωτικών πράξεων των απολύσεων, με κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας από την ΟΛΜΕ για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων στην κινητοποίηση. 

(γ) Πραγματοποίηση Γεν. Συνελεύσεων σε όλες τις ΕΛΜΕ και περιοδείες στα σχολεία των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ μαζί με τις Επιτρ. Αγώνα, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία τις 24ωρης πανεργατικής κινητοποίησης στις 9/4/14. 

(δ) Συμμετοχή στην 24ωρη Πανεργατική απεργία την Τετάρτη, 9 Απρίλη και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. Προσυγκέντρωση ΟΛΜΕ για το Συλλαλητήριο της Αθήνας 10.30 π.μ. στο Πολυτεχνείο...........

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ… εδώ

Πρακτικά μέτρα υλοποίησης απόφασης της ΟΛΜΕ για την αυτοαξιολόγηση

Oι Σύλλογοι Διδασκόντων προχωρούν στη σύνταξη πρακτικού στο οποίο αναφέρεται η διαφωνία τους με την αυτοαξιολόγηση.
Όσοι σύλλογοι έχουν ήδη πάρει τέτοιες αποφάσεις, να τις καταγράψουν άμεσα στο πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων.
  
Καλούμε τους διευθυντές σχολείων μαζί με τους Συλλ. Διδασκόντων και όλο τον κλάδο, να μην υλοποιήσουν την εντολή της τελευταίας εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ για υποχρεωτική ανάθεση καθηκόντων στις ομάδες εργασίας. Οι συνάδελφοι διευθυντές καλούνται να εκφράσουν εγγράφως τη διαφωνία τους προς την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ και την επιφύλαξη για τη νομιμότητά της, σύμφωνα με την εξώδικη αναφορά της ΟΛΜΕ προς του ΥΠΑΙΘ. Σαν τελικό μέτρο, οι συνάδελφοι διευθυντές καλούνται να υποβάλουν την παραίτησή τους, όπως ήδη έχουν κάνει διευθυντές σε όλη τη χώρα.

Οι συνάδελφοι δεν είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας, όπως δικαιούνται σύμφωνα με το νόμο.
Σε περίπτωση υποχρεωτικής ανάθεσης, δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στις ομάδες και επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους.
Σας επισυνάπτουμε ένα σχέδιο δήλωσης που μπορεί να αξιοποιηθεί από τους συναδέλφους σ’ αυτή την κατεύθυνση. 
Επισημαίνουμε ότι: 
1) Σε περίπτωση που διευθυντής προχωρήσει σε υποχρεωτικές αναθέσεις, αυτό καταγράφεται στο βιβλίο πράξεων του διευθυντή ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ. 
2) Στο πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων δεν καταγράφονται οι απόψεις/αρνήσεις συμμετοχής των συναδέλφων, παρά μόνο εάν οι ίδιοι το ζητήσουν.
Συνεχίζουμε τη μάχη για την απόκρουση της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης, με συλλογικές αποφάσεις, συσπειρωμένοι στα σωματεία μας, σε κοινή δράση με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Δεν κάνουμε βήμα πίσω.
(ακολουθεί το σχέδιο ΔΗΛΩΣΗΣ) 

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΕ:

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο σε μορφή pdf … εδώ

1 σχόλιο:

  1. Μηλιώνης Βασίλης4 Απριλίου 2014 στις 2:31 μ.μ.

    Προς ΔΣ ΟΛΜΕ
    Καλούνται οι συνάδελφοι, μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ που πρόσκεινται συνδικαλιστικά στις κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚΕ να καταδικάσουν τις πολιτικές επιλογές του πολιτικού τους φορέα, τις επιλογές των απολύσεων και της κατάργησης των τομέων της ΤΕΕ, απευθυνόμενοι με σαφήνεια στον πολιτικό τους φορέα. Η τοποθέτηση ότι, γενικά «είμαστε κατά των απολύσεων, κατά της κατάργησης των τομέων της ΤΕΕ και σας υποστηρίζουμε» δεν λέει τίποτα. Αν δεν καταδικάσετε με το ¨ονοματεπώνυμο τους¨ αυτούς που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις, και να το κάνετε ¨επώνυμα¨, σημαίνει ότι επιδοκιμάζετε τις επιλογές τους. Αν δεν μπορείτε, αυτή τη στιγμή που συνάδελφοι απολύονται, να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστείτε τις δικές σας πολιτικές επιλογές, να υποστηρίξετε/ υπερασπιστείτε δηλαδή τις ίδιες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις σας (ΔΆΚΕ & ΠΑΣΚΕ) που στο παρελθόν έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εκπαιδευτική κοινότητα, τότε ΔΕΝ μπορείτε σε καμία περίπτωση να ισχυρίζεστε ότι είστε κατά των συγκεκριμένων επιλογών (απολύσεις)-τη στιγμή που συνεχίζετε να στηρίζετε πολιτικά τις συγκεκριμένες επιλογές. Πρέπει να αρθεί η πολιτική στήριξη/εμπιστοσύνη που παρέχετε προς τα συγκεκριμένα κόμματα, για τις συγκεκριμένες πολιτικές. Πρέπει να εκφράσετε τη δυσαρέσκεια σας, εκτός και αν θεωρείτε ότι σωστά πράττουν. Μόνο τότε μπορείτε να δηλώνετε εκπρόσωποι των συναδέλφων στην ΟΛΜΕ. Σε κάθε άλλη περίπτωση είστε μόνο κομματικοί/κυβερνητικοί συνδικαλιστές και εκπροσωπείτε μόνο τους ψηφοφόρους σας. Δεν μπορεί στα πολιτικά-κομματικά γραφεία να συναποφασίζετε και προσυπογράφετε- (γιατί κάποιοι από εσάς είστε και πολιτικά /κομματικά στελέχη)- για τις αποφάσεις που παίρνονται για την Παιδεία και στο Συνδικάτο να παρουσιάζεστε ως αντίθετοι και καταγγελτικοί για αυτές τις επιλογές. Μία απλή καταγγελία αρκεί να το αποδείξει. Το δικαιούνται όλοι οι σε διαθεσιμότητα/ απόλυση συνάδελφοι. Είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνετε. Μην συνυπογράφεται τις απολύσεις. Θα είναι μία πολιτικά υπεύθυνη στάση/πράξη που μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει. Διαφορετικά θα εισπράξετε/εισπράτετε τη μομφή των διαθέσιμων/απολυμένων, αν σας ενδιαφέρει βέβαια (!;).

    Στείλτε ένα πολιτικό μήνυμα! Έστω και τώρα!! Για το γαμώτο!!!

    Σε διαθεσιμότητα: Μηλιώνης Βασίλης ΠΕ 18.08



    ΥΓ.1. Θα πρέπει να αναλογιστείτε για λόγους προσωπικής και πολιτικής αξιοπρέπειας αν αξίζει να παίζετε το ρόλο του θεατή σε αυτό το παιχνίδι της πολιτικής διαπλοκής.

    ΥΓ.2. Οι συνδικαλιστές, εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ, των φαρμακοποιών πήραν συγκεκριμένες αποφάσεις για να προστατέψουν/εκπροσωπήσουν τον κλάδο τους. Έστειλαν ένα πολιτικό μήνυμα στο κόμμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή