Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΣτΕ-ΠΡΟΤΥΠΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ

ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ 


Η Συντονιστική επιτροπή εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα (Αττικής) χαιρετίζει την αγωνιστική και μαζική συμμετοχή των συναδέλφων που κατέφθασαν από όλη την Ελλάδα (από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη - Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Έδεσσα, Κατερίνη, Λάρισα, Λαμία, Τρίκαλα, Πάτρα, Αιτωλοακαρνανία, Θεσσαλονίκη, Κρήτη,…με μισθωμένα πούλμαν από ΟΛΜΕ και τοπικές ΕΛΜΕ) για να παραβρεθούν στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε κατά την διεξαγωγή της πρότυπης δίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας που θα κρίνει την αντισυνταγματικότητα του μέτρου της διαθεσιμότητάς.
Στο συλλαλητήριο που οργανώθηκε από την ΟΛΜΕ, και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες, η ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, άλλοι φορείς του δημοσίου και πραγματοποιήθηκαν πορείες προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ δεν έλειψαν τα επεισόδια, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και να απωθούν βίαια -με σκοπό να περιορίσουν- το πλήθος των διαδηλωτών που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά στο ΣτΕ.


Κατά τη διεξαγωγή της δίκης, οι συνήγοροι των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, ανέπτυξαν με καταιγιστικό τρόπο επιχειρήματα που υποστήριξαν την αντισυνταγματικότητα του μέτρου της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών, ενώ αδύναμη σε επιχειρήματα και τεκμηρίωση φάνηκε η νομική εκπρόσωπος από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας,  χωρίς αυτό να μπορεί να προϊδεάσει για το τελικό αποτέλεσμα της ετυμηγορίας του ΣτΕ, που θα βγει σε αρκετούς μήνες από σήμερα.
Ελπίζουμε η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά προς το παρόν δεν μπορεί να σταματήσει την απόλυσή μας που επίκειται σε 43 ημέρες.

Μόνο ο μαζικός και συντονισμένος αγώνας μας, μπορεί να ματαιώσει  τα σχέδια της κυβέρνησης για το ξεπούλημα των βασικών και συνταγματικά κατοχυρωμένων κοινωνικών αγαθών όπως η παιδεία η υγεία κ.α., στο πλαίσιο των οποίων είναι και οι δικές μας διαθεσιμότητες.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
 • Να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός στις 23 Μάρτη
 • Να επαναλειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες των καταργημένων τομέων (Υγείας - Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής - Κομμωτικής) στο Νέο ΕΠΑΛ.
 • Να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα σχολεία τους.


         
     
    Από τις 9:35 Κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας 
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας


  Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας
  
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

   10:00 Ο κόσμος αυξάνεται
   Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

  


    11.00 Να και α Ματ

  11:10 Απωθήσεις και χημικά από τα ΜΑΤ προς τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς 
     Ισπανικό δελτίο ειδήσεων: Huelga de profesores en Grecia
  

  

 


2 σχόλια:

 1. Συνάδελφοι μεγαλειώδης η συμμετοχή όλων των διαθέσιμων εκπαιδευτικών και απαγοητευτική η συμμετοχή των μάχιμων εκπαιδευτικών και στην διαδήλωση και πολύ περισσότερο στην ΑΠΕΡΓΙΑ.
  Με την σκανδαλώδη στάση του Υπουργείου και τα όσα είπε στην προσπάθεια να παρεκτρέψει την σκέψη των δικαστών όσον αφορά την αντισυνταγματικότητα της ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ επιβάλλεται όλοι να ξυπνήσουμε και να μην τους δώσουμε δικαίωμα να σκεφθούν ούτε να διεκδικήσουν την σκέψη μας.
  Δείτε στο Δελτίο του STAR για την διαμαρτυρία (μετά το 17.37).
  http://www.star.gr/tv/el/Pages/News.aspx?artId=9&artTitle=kentriko_deltio_eidiseon&v=7540#VideoTop
  Δανάσκος Φώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συνάδελφοι
  το Δελτίο Τύπου της ΟΛΤΕΕ για την πρότυπη δίκη στο ΣΤΕ
  https://drive.google.com/file/d/0B6lryk0vdHRXN3FtSHpIOGdZaTg/edit?usp=sharing
  Φώτης Δανάσκος

  ΑπάντησηΔιαγραφή