Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να συνεχίσουμε τον αγώνα για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους και να μην απολυθεί κανείς


Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΛΜΕ και μελών της συντονιστικής επιτροπής εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 3/1/2013με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκη, 
Βασικό αίτημά μας, ήταν και παραμένει, να ανακοινωθούν θέσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, ώστε να καλυφθούν και οι 1845 συνάδελφοι. (ο Υπουργός μας ανακοίνωσε ότι, 1845 είναι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που  βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαθεσιμότητα).

Η απάντηση που έδωσε ο υπουργός -ο οποίος ήταν κυνικός και "ειλικρινής"- ήταν ότι: «υπάρχει ενδεχόμενο κάποιοι εκπαιδευτικοί να μη βρουν θέση και να απολυθούν. Το ποσοστό αυτών που θα απολυθούν δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε. Μπορεί να είναι 445 ή και λιγότεροι. Περιμένουμε τη συνάντηση με την τρόικα. Έχουμε δεσμευτεί ως κυβέρνηση για 15.000 απολύσεις στο δημόσιο μέσα στο 2014. Το αν θα υπάρξουν κάποιες νέες θέσεις (πέραν των 1.400) είναι συνάρτηση της πολιτικής απόφασης για τις απολύσεις. Η κατανομή των απολύσεων στα διάφορα υπουργεία είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης με την τρόικα».
Από την άλλη δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει αιτήματά μας, όπως να μην υπάρχει διαφορά στη μοριοδότηση που να σχετίζεται με τον τρόπο διορισμού και το να διατηρήσουν την κατηγορία ΠΕ οι Βρεφονηπιοκόμοι που θα μεταταχθούν στους Δήμους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δεκάδες εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα -που είχαν καταφθάσει ακόμα και από τον Έβρο- πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ακολούθησε συγκέντρωση των συναδέλφων στα γραφεία της ΟΛΜΕ, όπου έγινε ενημέρωση και συζήτηση για την εκτίμηση της κατάστασης και τις επόμενες δράσεις μας.

Γίνεται φανερό ότι σήμερα, 69 μέρες πριν από την οριακή ημερομηνία 22 Μαρτίου που λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας, δεν έχουμε άλλο δρόμο παρά να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων.
Να ξεσηκωθούμε όλοι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς για να υπερασπιστούμε το δημόσιο σχολείο και να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός. Να πάρουμε δραστήρια μέρος με αγωνιστική διάθεση στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, για να αποφασιστούν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις
Η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα να λάβουν μέρος αγωνιστικά:
  • Την Τρίτη 7/1/2013 στη 1 το μεσημέρι στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας, για τη διαθεσιμότητα-απολύσεις. Η Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της ΟΛΜΕ και της συντονιστικής επιτροπής εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα με τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, προγραμματίστηκε στη 1.30 μ.μ.

  • Το Σάββατο 11/1/2013 το μεσημέρι στην Πανελλαδική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα (θα υπάρξει ανακοίνωση για τις συμμετοχές)

  • Στις άλλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, για τις οποίες καλούνται οι συνάδελφοι να ενημερωθούν επικοινωνώντας με τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής

Η Συντονιστική Επιτροπή αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών, καλεί με πνεύμα ενότητας και αγωνιστικότητας κάθε συνάδελφο να συμμετέχει πιο ενεργά και αποφασιστικά στον ύστατο αγώνα.

Διαβάστε εδώ την ενημέρωση από την ΟΛΜΕ

87 σχόλια:

  1. Με εκείνες τις διοικητικές θέσεις τι γίνεται παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και οι διοικητικές και οι θέσεις στα νοσοκομεία και παντού σε όλο το Δημόσιο έπρεπε να βγουν ΧΘΕΣ και να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς, που είναι ο ανθός των δημοσίων υπαλλήλων.
      Μας πέταξαν σαν στιμμένες λεμονόκουπες, και τους ΑΣΕΠίτες, και τους κατόχους β΄ πτυχίου, μεταπτυχιακού, διδακτορικού και όλους.

      Επίσης, πρέπει να προηγούμαστε στην εντοπιότητα για όλες τις παραπάνω θέσεις, όπως οι μεταταγέντες από Β΄/βάθμια σε Α΄/βάθμια ή διοικητικές θέσεις τον Αύγουστο. Αυτά έπρεπε να πουν στον Κούλη Μητσοτάκη.

      Διαγραφή
    2. Αυτά η ΟΛΜΕ δεν τα ξέρει. Το μόνο που της φταίει είναι ο ΑΣΕΠ. Μας εξομοίωσαν με τα βύσματα του δημόσιου τομέα, μας μεταχειρίζονται χειρότερα από αυτά και εμείς ντρεπόμαστε να το αναφέρουμε για να μη χαλάσουμε τις προεκλογικές εκστρατείες κάποιων.Ας βγάλουμε και δήλωση συμπαράστασης στους δημοτικούς αστυνομικούς που επανατοποθετήθηκαν όλοι μιας και είχαν όλοι μπάρμπα στην Κορώνη (ήταν προσόν διορισμού στη Δημοτική Αστυνομία).

      Διαγραφή
    3. "Πρέπει να προηγούμαστε στην εντοπιότητα για όλες τις παραπάνω θέσεις, όπως οι μεταταγέντες από Β΄/βάθμια σε Α΄/βάθμια ή διοικητικές θέσεις τον Αύγουστο."Συμφωνούμε απόλυτα!!!! Στηρίξτε το κ.Κικάκη μαζί με το "θέσεις υπάρχουν για όλους σε όλους τους φορείς όπως: περιφέρεια, νοσοκομεία, παιδικούς σταθμούς κ,ά.σε κάθε νομό.Έχουν δοθεί, είναι πραγματικές.

      Διαγραφή
  2. ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟ SITE ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΙΕΚ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ. (ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΛΠ).
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,
    ΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το site πρέπει να παραμείνει σε λειτουργία μέχρι να τοποθετηθεί και ο τελευταίος εκπαιδευτικός

      Διαγραφή
    2. Δεσμεύομαι προσωπικά γι αυτό. Παρότι από την αρχή αυτής της περιπέτειας, προσπαθώ νυχθημερόν και τ' ακούω κι από πάνω!!!! Πιστέψτε με θέλει πολύ κουράγιο και πολύ γερό στομάχι!!!
      Ψυχραιμία και καλή δύναμη σε όλους!
      Αναστασία Γ.

      Διαγραφή
    3. Τότε πραγματικά να νοιάζεσαι και όχι να εκτελείς...

      Διαγραφή
    4. Άλλοι -με τις υπογραφές τους- μας εκτελούν πεντέμισι μήνες τώρα με αργό θάνατο και τους κάνουν να τρίβουν τα χέρια τους όσοι ξεκατινιάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες που έπρεπε να είμαστε όλοι μια γροθιά!!!!!!

      Διαγραφή
    5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΕΧΩ ΦΩΝΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ Η ΘΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΟ ΦΑΤΣΟΒΙΒΛΙΟ ΟΛΑ?

      Διαγραφή
  3. "Από την άλλη δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει αιτήματά μας, όπως να μην υπάρχει διαφορά στη μοριοδότηση που να σχετίζεται με τον τρόπο διορισμού και το να διατηρήσουν την κατηγορία ΠΕ οι Βρεφονηπιοκόμοι που θα μεταταχθούν στους Δήμους."
    αυτα διαπραγματευεστε;;;;οτι σας συμφέρει;;;να απολυθουμε δηλαδή οι νέοι με μεταπτυχιακά διδακτορικά κτλ και να παραμείνετε εσείς που μπορείτε σε 1-2 χρόνια να βγείτε στη σύνταξη;;;ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ;;;ΚΟΣΜΟς ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ Η ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΣ 50 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα τους πήρες χαμπάρι; Εδώ η ΟΛΜΕ που υποτίθεται μας εκπροσωπεί όλους το μόνο κριτήριο που βρήκε άδικο και φωνάζει εδώ και μήνες είναι ο ΑΣΕΠ. Αυτά μας φάγανε...

      Διαγραφή
    2. ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ !!!!
      ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ 50 ,ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ;;;;;;;

      Διαγραφή
    3. Είναι πράγματι ντροπή. Με τον φερετζέ "θέσεις για όλους" το περιεχόμενο άλλα λέει: Να απολυθούν και ΑΣΕΠίτες.
      Συνάδελφοι που το εμπνευστήκατε αυτό, είναι τουλάχιστον αναξιοπρεπής η στάση σας αυτή.
      Αξιοκρατικα και μόνο, οι μεταπτυχιακοί (που είχαν εξαιρεθεί από την αρχή αλλά μετά ακυρώθηκε η εξαίρεσή τους) και οι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού στον ΑΣΕΠ θα έπρεπε να έχουν ένα προβάδισμα στη μοριοδότηση, εφόσον ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ υπάρχει μοριοδότηση.
      Αλλά δεν σας αρέσει.
      Δεν μπορείτε όμως να το πείτε και φανερά οπότε το εκφράζετε με το κατάλληλο περιτύλιγμα.
      Αλλάξτε τον τίτλο της δημοσίευσης, αλλάξτε και το σλόγκαν του αγώνα σε:
      ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΕΠ!

      *το ότι οι 3τεκνοι είναι οι πρώτοι του χωριού, ανεξαρτήτως μοριοδότησης και με υψηλότατο εισοδηματικό κριτήριο το κάνουμε βέβαια γαργάρα... Ας πάνε να πεθάνουν οι 2τεκνοι, οι 1τεκνοι και οι τεμπέληδες άτεκνοι που ξόδευσαν τον χρόνο τους κάνοντας δεύτερα πτυχία και μεταπτυχιακά...
      Κρίμα...

      Διαγραφή
    4. ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ. ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ ΓΡΑΠΤΟΣ ΑΣΕΠ ΤΡΙΑΝΤΑΜΗΝΑ΄΄΄΄΄΄΄΄ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΜΟΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΟΥΛΑ ΜΑΣ. ΠΟΛΥ ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ.

      Διαγραφή
  4. Η Συντονιστική Επιτροπή δεν έχει κανένα δικαίωμα να μας καλεί με «πνευμα ενότητας και αγωνιστικότητας», διότι αυτή ήταν που πέταξε στον Καιάδα εμάς τους Βρεφονηπιοκόμους! Φτάνει πια, στο ίδιο καζάνι βράζουμε και πάλι την πάρτη σας κοιτάξατε! Ακριβώς με «πνεύμα ενότητας και αγωνιστικότητας» μας εξοστρακίσατε εκτός ΙΕΚ για συντεχνιακά συμφέροντα, ενώ εμείς τρέχαμε για όλους!
    Τρίτεκνη Βρεφονηπιοκόμος με μωρά παιδιά που τα παρατούσε για να κατέβει πόσες φορές Αθήνα και Θεσσαλονίκη....για όλους! Ενώ εσείς τα κάνατε πλακάκια με τους υπουργούς και τους συμβούλους τους, Νοσηλευτές, Αισθητικοί, Ιατρικών Εργαστηρίων....μέχρι και οι κομμώτριες αξίζουν περισσότερο να είναι εκπαιδευτικοί από μας! Μάθαμε και για την Παιδαγωγική Κατάρτιση που έλειπε από κάποιους και τα καταφέρατε κι εδώ!
    Μα τόση υποκρισία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο ανώνυμη ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΕ , σε αναγνωρίζω απόλυτο δίκαιο. Δεν ντράπηκαν καθόλου να μας εξοστρακίσουν τελείως προκειμένου να σκάβουν συνεχώς τον λάκκο μας ύπουλα. Τα περισσότερα δεύτερα πτυχία, μεταπτυχιακά τα είχαν βρεφ/όμοι. Αλλά και όταν δουλεύαμε λέγαν κάποιες "ε αυτές είναι για να ξεσκατώνουν μωρά" Τώρα γιατί δεν πάνε να κάνουν αυτοί το ιδιο που διατυμπανιζαν στους ηλικιωμένους ,σε βάρδιες και ως ΤΕ, με 50ευρώ λιγότερο.

      Διαγραφή
  5. Πάλι για τον εαυτό σας δουλέψατε; Ντροπή σας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κυρια Γιαννοπουλου σαν συγγραφέας της αναρτησης που ανέβηκε
    μπορειτε παρακαλω να μου διευκρινίσετε αν ειδατε τον ιδιο τον Μητσοτάκη η κάποιον του γραφείου του
    ευχαριστω εκ των προτέρων για την απάντηση σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ συνάδελφε
    H συνάντηση έγινε με τον Κ. Μητρσοτάκη.
    Το ραντεβού είχε κλειστεί από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ,
    Ο ίδιος ο Μητσοτάκης είπε ότι δέχεται να συναντήσει μόνο την ΑΔΕΔΥ που είναι συνομοσπονδία, αλλά έκανε εξαίρεση για την ΟΛΜΕ γιατί είναι η μεγαλύτερη ομοσπονδία του δημοσίου. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να συναντήσει την συντονιστική επιτροπή ούτε καν αν ήταν σωματείο.
    Στη συνάντηση συμμετείχαν 5μελής αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ και 2 μέλη της συντονιστικής επιτροπής εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα Αττικής, συν μια συνάδελφος σε διαθεσιμότητα που είχε έρθει από τον Έβρο.
    Αγωνιστικά
    Αναστασία Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελένη λαμπροπούλου4 Ιανουαρίου 2014 στις 10:58 μ.μ.

    το παζάρι
    http://www.scribd.com/doc/195823131/%CE%A4%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CF%81%CE%B9

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. aljajira
    Πάνω από όλα η κουλτούρα μας επιβάλλει το σεβασμό στους νεκρούς [ζωντανούς κ πεθαμένους κοινωνικά, όλους αυτούς που καθόρισαν με τη στάση κ τις επιλογές τους τη σημερινή κατάσταση]


    ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ,
    ΓΙΑΤΙ είμαστε ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ Ζητάμε ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

    ΖΗΤΑΜΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ
    Πάνω από όλα η κουλτούρα μας επιβάλλει το σεβασμό στους νεκρούς [ζωντανούς κ πεθαμένους κοινωνικά, όλους αυτούς που καθόρισαν με τη στάση κ τις επιλογές τους τη σημερινή κατάσταση]


    ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΦΑΛΑ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ,
    ΓΙΑΤΙ είμαστε ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ Ζητάμε ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ
    ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ
    ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

    ΖΗΤΑΜΕ ΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

    ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΠΑΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  10. Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ? ΟΙ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ
    ΜΟΥΓΚΑ για τα ΡΕΜΑΛΙΑ του πολιτικού προσωπικού . Αρβανιτοπουλος -Σαμαράς κ.λ.π. Αυτό που περισσεύει είναι η αντικοινωνική πολιτική της συμμορίας που μας κυβερνά
    Δηλαδή εάν ένας συνάδελφος Δεν έχει τα <> μόρια ,η ευθηνή βαραίνει αυτόν που δεν τα έχει ,αυτός φταίει που θα απολυθεί .Η συμμορία που μας εξουσιάζει καθορίζει με τις καταστροφικές της επιλογές τη ζωή μας ,δεν φέρνει καμιά ευθύνη
    Καλό θα είναι το επιμέρους δίκιο του κλάδου μου της ειδικότητας μου , να υποταχτεί στο εμείς και όταν λέμε εμείς εννοούμαι ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    Γιατί δεν περισσεύει κανείς συνάδελφος για τον καιάδα της απόλυσης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το να συζητά η Συντονιστική Επιτροπή τη μοριοδότηση (πχ τρόπος διορισμού) αποδεικνύει το γεγονός ότι δεν διεκδικεί θέσεις για όλους!
      Αν διεκδικούσε θέσεις για όλους, δεν θα υπήρχε λόγος αλλαγής της μοριοδότησης αφού δεν θα απολύονταν κανείς...

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑΤΙ συζητά η ΟΛΜΕ και η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ αλλαγές στη μοριοδότηση (τρόπος διορισμού) ;
      ΔΕΝ διεκδικούν θέσεις για όλους;

      Διαγραφή
    3. καλά δεν έχετε πάρει είδηση τι παζάρια κάνουν? Πόσοι από αυτούς ανήκουν στα κόμματα της συγκυβέρνησης? Αυτοί θέλουν να βολευτούν αυτοί και όλοι οι υπόλοιποι νέοι να κόψουν τον σβέρκο τους...

      Διαγραφή
    4. Πού είδατε ότι η Συντονιστική συζητά τη μοριοδότηση;Το μόνο που ζήτησαν ήταν να ισχύσει η παιδαγωγική επάρκεια για όλους...και το πέτυχαν!Συνάδελφοι μην λέμε ότι θέλουμε και μην προσπαθούμε να σφαχτούμε μεταξύ μας!Θα μας σφάξουν άλλοι!!!

      Διαγραφή
    5. ΚΑΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΑΣΕΠΙΤΗ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΥΣΗΧΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΡΑ .... ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΓΟΥΡΕΨΕΙΣ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΣΟΥ... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

      Διαγραφή
    6. Ενώ οι άλλοι για την τιμή των όπλων τρέχουν;

      Διαγραφή
    7. ΤΡΕΞΕ ΚΑΙ ΣΥ ΑΛΛΑ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ.

      Διαγραφή
    8. 1). Προβάδισμα έχουν και οι τρίτεκνοι (κυρίως αυτοί, δηλαδή).
      2). Το να έχεις περάσει από έναν δυσκολότατο διαγωνισμό όπως οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ είναι προσόν.
      Και αποδεδειγμένο προσόν μάλιστα.
      Το μεγάλο σκάνδαλο είναι η χαμηλή μοριοδότηση των μεταπτυχιακών.
      Και το τεράστιο, η έλλειψη θέσεων.

      Διαγραφή
    9. Πάντως σήμερα με έγραψε ο αστυνομικός γιατί μέ έπιασε να οδηγώ χωρίς το δίπλωμα μου που το είχα ξεχάσει και όταν του είπα "μα αφού οδηγώ καλά δεν το βλέπετε; τεκμαίρεται ότι έχω δίπλωμα!" Τ'ιποτα, δεν με πίστεψε....

      Διαγραφή
  11. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΑΙΟΣ Κ.Τ.Λ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ Π.Χ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ; ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟΥΣ (ΒΛΕΠΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ). ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ; ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ; ΕΕΕΕΕΕ;

    ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ; ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιθανολογώ, η εκκλησία (classic).
      Άντε βρες το δίκιο σου μετά...

      Διαγραφή
  13. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ
    Στην τρέλα του ΣΑΜΑΡΑ . Ας μας απαντήσουν λοιπόν αν ξέρει κάποιος ποιός κανόνισε να βγούμε εμείς στην Διαθεσιμότητα και απόλυση, ποιός κανόνισε να απόλυσουν εμάς που μπήκαμε στο Δημόσιο σχολείο με αξιοκρατικές διαδικασίες και όχι με πελατιακή σχέση, ας μας απαντήσει όποιος ξέρει ποιός κανόνισε να δημιιουργηθούν ΙΕΚ και ΣΕΚ για τις ειδικότητες φιλέτα της ΤΕΕ και να μήν υπαρχουν αντίστοιχα στα κέντρα παρά μόνο περιφερειακά και άν. Ας μας απαντήσει όποιος ξέρει ποιός κανόνισε να κοπούν οριζόντια κάποιες ειδικότητες απο αυτές που θα στελεχώσουν ΑΡΑΓΕ ΠΩΣ;;;; τα ΙΕΚ και ΣΕΚ , ας μας απαντήσει κάποιος πως κανονίστηκε να πάρουν πίσω στην εκπαίδευση ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ειδικότητες που έχουν πλεονάσματα και πλασματικά κενά . Ας μας απαντήσει όποιος ξέρει ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΨΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ για να έχει το δικάιωμα να μας κρίνει και να μας απολύσει.
    Ας μην ρίχνουμε λάδι στην φωτιά που οι ίδιοι οι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ αναψαν για να κάψουν όσα δεν έκαψαν όλα τα χρόνια και να έρθουν μετά να μας πουλήσουν στάχτες με το μόνο που θα μας έχει μείνει. ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ

    Φώτης Δανάσκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΠΟΡΙΕΣ

    Αγαπητοί κύριοι και κυρίες της συντονιστικής επιτροπής που αντιπροσωπεύετε όλους τους συναδέλφους. Κάποια πράγματα αδυνατώ να τα καταλάβω. Έχουμε και λέμε:
    Πόσο καιρό ήταν γνωστό ότι καταργούνται οι τομείς μας; Δύο χρόνια; Γιατί δεν το μάθαμε; Τι αλισβερίσια γίνανε και ανταλλαγές;
    Πόσο καιρό γνωρίζαν κάποιοι από σας την ημερομηνία κατάργησης; Την διαρροή φοβόταν το Υπουργείο και διέταξε επίταξη;
    Ποιά μέρα έγινε η συμφωνία ΟΛΜΕ και Παιδείας;
    Στις 9/7/2013 ανέλαβε ο κύριος Κοτσυφάκης πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Σημειολογικό; Εγώ λέω ναι. Ελέγχουμε την κατάσταση πλήρως με κέρδος τι ; Το τελευταίο είναι ερώτημα.
    Πάμε τώρα στην κατάσταση που διαμορφώθηκε.
    1. Μένουν οι ευπαθείς ομάδες όπως ορίζει ο νόμος.
    2. Προβλέπεται να μείνουν οι μεταπτυχιακοί ως διοικητικοί και γιατί όχι. Μιλάμε για αναβάθμιση του κράτους άρα εκπαιδευμένοι υπάλληλοι. Ποιοί πιέσαν και το πήρανε πίσω και ΜΕΙΝΑΝΕ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ; Αυτοί που ξέρανε τον αριθμό αυτών που θα απολυθούν επομένως τους κόβανε θέσεις; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΑΝ στην συνάντηση με τον Μητσοτάκη και αυτό;
    3. Προτάσσονται οι τρίτεκνοι οι οποίοι έτσι κι αλλιώς κάποιοι διορίστηκαν με αυτή. Λέμε και κει εντάξει κακώς δεν έκανα τρια παιδιά αλλά....οκ.
    4. Η ΑΣΠΑΙΤΕ τεκμαίρεται. Εντάξει παιδιά μαζί δουλεύαμε μην είμαστε και μικρόψυχοι...Εμείς που τη βγάλαμε ε, ας προσέχαμε.
    5. Πάμε να συζητήσουμε για θέσεις για όλους και η ανακοίωση μας αφορά το ΠΕ και το ΤΕ των βρεφονηπιοκόμων. Να βρείτε επικοινωνιολόγο τάχιστα.
    6. Συνάδελφοι απολύονται και παζαρεύουμε τώρα που επιτέλους μετρήσαμε πως δεν μας βγαίνουν τα κουκιά την εξίσωση ΑΣΕΠ - επετηρίδας. Συνάδελφοι ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ; Γιατί αποκοιμίσατε τους συναδέλφους σας με πονηρά σχέδια που είχατε προγραμματίσει μέχρι και το χρόνο πίεσης; ΝΑΙ το 5 της επετηρίδας είναι άδικο και έχουμε διαμαρτυρηθεί για αυτό. ΜΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΤΕ όμως τα πάντα γιατί είναι σε όλους σας γνωστά τα αμαρτωλά 16μηνα και 30μηνα για κάποιους όχι για όλους για να μην παρεξηγηθώ.

    ΠΟΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ;

    ΑΠΠΑΙΤΕΙΣΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

    ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. aljajira
      Η συνομοσιολογια είναι το αλοθι κάθε ανικανου

      Κάποιοι αμετανόητη στη λογική υπεράσπισης του υπουργείου. Καμία καταγγελία για την κυβερνητική πολιτική. Μας προτείνεις να κυνηγήσουμε μάγισσες /παντού συνομωσίες –υπονοούμενα. Ονόματα θέλουμε συγκεκριμένα. Εννοείται ο ποιος έχει κάνη επιλογή ζωής το πέσε πίτα να σε φάω πάντα κάποιος άλλος θα του φταίει, αρκεί ο ίδιος να μην κάνει το παραμικρό Η τακτική της συνομωσιολογίας αποτελεί παρωχημένη πρακτική που στοχεύει να κρύψει την ανικανότητα για το οτιδήποτε -πηγαίνει πάντα /είναι σαν το γνωστό η COCA-COLA πάει με όλα.

      Διαγραφή
    2. Μας πουλήσανε συνάδελφοι...Μας πουλήσανε σαν κρέατα..και οι επάνω και οι δικοί μας οι πιο κάτω.

      Διαγραφή
    3. Για τον aljajira

      Κανονικά δεν θα έπρεπε να σου απαντήσω γιατί εξέφρασα τις απορίες μου και δεν υποτίμησα κανέναν. Λες να συμφωνώ με την κυβερνητική πολιτική που έφαγα μια απόλυση κατάμουτρα και με πέταξαν σαν την τρίχα από το ζυμάρι; Αυτό δεν σημαίνει ότι πείθομαι για τις "καλές" προθέσεις κάποιων...Λυπάμαι αλλά δεν σας πιστεύω! Όσο για το πέσε πίτα να σε φάω πράγματι καλά το λες. Αλλά δεν είμαι εγώ που ζήτησα μοριοδότηση χωρίς να έχω ΑΣΠΑΙΤΕ και ΑΣΕΠ. . Αυτά απαιτούν χρόνο και χρήμα που το στερήσαμε από τις οικογένειες μας. Ούτε διορίστηκα επειδή είχα γνωστούς να με καλέσουν αφού δώσαν τα κενά μετά..... ΞΕΡΩ. Δεν συνομοσιολογώ. Και.... συνάδελφε πρόσεχε λίγο την ορθογραφία σου...

      Διαγραφή
    4. Για τον aljajira

      Σου φαίνεται να επικροτώ την κυβερνητική πολιτική; Απολυμένοι είμαστε,όχι ανόητοι. Όσο για το πέσε πίτα να σε φάω μπράβο σου που το παραδέχεσαι. Γιατί σίγουρα δεν είμαι εγώ που ζητάω να με ξαναπροσλάβουν χωρίς να έχω τα απαραίτητα. Και το ΑΣΕΠ και η ΑΣΠΑΙΤΕ συνάδελφε κόστισε στην οικογένεια μου και σε μένα πολλά. Να μην αναφέρω τα υπόλοιπα....Επιλογή ζωής ήταν ο αγώνας μας να ανταποκριθούμε χωρίς να καπελώσουμε κανέναν. Ανίκανοι δεν είμαστε σίγουρα. Αυτό μπορώ να σου το αποδείξω.

      Διαγραφή
    5. ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ;

      μα για να μην προλάβουμε να αντιδρασουμε

      Διαγραφή
  15. Ύστερα απορούμε που οι πρώην συνάδελφοι στα σχολεία κοίταξαν την πάρτη τους και μας έγραψαν κανονικά. Αρκούσαν 2-3 ΦΕΚ για να ξεκατινιαστούμε. Στα εύκολα όλοι καλοί είμαστε. Στα δύσκολα φαίνεται ο χαρακτήρας. Και με αλφαβητική σειρά να μας παίρνανε, ο Φούφουτος θα έλεγε ότι έβαλε βύσμα ο Αβραμίδης. Homo homini lupus…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την πάρτη τους πράγματι πρέπει να κοιτάνε οι συνάδερφοι στα σχολεία. Την πάρτη τους. Γιατί αφού δεν αντέδρασαν, έρχεται και η σειρά τους. Πιο δυναμικά και πιο άγρια αφού παραδόθηκαν.

      Διαγραφή
  16. Βάλτε στο διαπραγματευτικό σας και την ΕΘΕΛΟΥΣΙΑ με καλούς όρους αν πραγματικά θέλουμε να μην απολυθεί κανείς. Τσαμήτρου Βούλα Σάμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συνάδελφοι δεν πρέπει να ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!! Η ΟΛΜΕ και το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ εκπροσωπεί όλους μας και πρέπει να διεκδικεί την δικαιοσύνη για όλους μας! Ποιος σου είπε συνάδελφε ότι όσοι είναι διορισμένοι με επετηρίδα θέλουν 1 ή 2 χρόνια να συνταξιοδοτηθούν ? Και από πότε ένας Νόμος είναι ισχυρότερος από έναν άλλον? Όσο υπήρχε ο Νόμος διορισμού με την επετηρίδα οι εκπαιδευτικοί διοριζόταν με την επετηρίδα, όταν ο Νόμος άλλαξε οι εκπαιδευτικοί διορίζονται με τον ΑΣΕΠ.
    Έχουμε υποστεί όλοι μας από 22-7-2013 τεράστια αδικία!!!! Ας μην συνεχίζεται και μάλιστα να την ενισχύουμε και να την επικροτούμε και εμείς που την ζούμε καθημερινά τόσους μήνες !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά η ΟΛΜΕ τι συζήτησε με τον Μητσοτάκη τόσες ώρες...Μια θέση για όλους ή όπως ακούγεται μια θέση για τους παλιούς και οι υπόλοιποι - οι νέοι δηλαδή- να απολυθούν...Και αν θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί δεν συζητάν και την πραγματική ποσόστωση στις θέσεις για τα ΙΕΚ. Συνάδελφοι όσοι τόσο καιρό περπατούσατε με τα μάτια κλειστά ανοίξτε τα επιτέλους.Δείτε ποιοι ξημεροβραδιάζονται στα υπουργεία και για ποιους λόγους.

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι δεν με πείθεις...

      Διαγραφή
    3. Δεν διορίζονται μόνο με το ΑΣΕΠ και το ξέρεις.Άγνοια νόμου δεν συγχωρείται. Αν θυμάσαι όταν καταργήθηκε η επετηρίδα και μείναν απέξω όσοι διοριζόταν την επόμενη χρονιά- πάλι για τον εαυτούλη τους οι συνδικαλισταράδες- διορίστηκαν σωρηδόν κάτι 16μηνα. Πουλήσατε την επετηρίδα και τώρα την εκθειάζετε. Οι άλλοι πήγαν στο ΑΣΕΠ. Έλεος, δεν μας εκπροσωπείτε το καταλάβατε;

      Διαγραφή
    4. O tempora o mores ................ναι ναι αυτο να το λεγες οταν εκανες αιτηση για ωρομισθια

      Διαγραφή
    5. ο τεμπορα αυριο θα ειναι συνεφιασμενος με πιθανοτητες βροχης

      Διαγραφή
    6. Το χιούμορ είναι δείγμα ευφυίας!! Νάσαι καλά, πρ'ότι.... "Ανώνυμος"!!
      Έλα μαζί αύριο κι ας γίνουμε πάλι μούσκεμα!!
      Καλό ξημέρωμα

      Διαγραφή
  18. ..Συμφωνώ απόλυτα με το συνάδελφο/τη συναδέλφισσα σε όλα τα ερωτήματα.....που έχει θέσει ( και που δεν πρόκειται να λάβει απολύτως καμμία απάντηση λέγω εγώ...)

    Επιπλέον θέλω να προσθέσω ακόμη ένα ερώτημα σε αυτά που ήδη έθεσε ο συνάδελφος/η συναδέλφισσα αφού παραθέσω το εξής:.

    ....."ο Υπουργός μας ανακοίνωσε ότι, 1845 είναι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαθεσιμότητα)...................

    Και εγώ ερωτώ :

    7. Οι κύριοι της ΟΛΜΕ και οι κύριοι του συντονιστικού δε αναρρωτήθηκαν και δεν ρώτησαν πολύ εύλογα τόν Υπουργό κ.Μητσοτάκη για το πώς προέκυψε ο νέος αριθμός αυτός από τη στιγμή που όλοι γνωρίζαμε ότι οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα ήταν 1874;;;;;;

    Και να προχωρήσω και να πω επίσης ότι μετά και τη 2η διαπιστωτική πράξη ( με την οποία εξαιρέθηκαν 93 εκπαιδευτικοί) ο αριθμός που προέκυψε ήταν απο 1992 τελικά 1874.

    Και τώρα ω!!! του θαύματος τελικά ανακαλύπτουμε ότι είμαστε 1845.
    ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΡΩΤΑ ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΑΥΤΟ............

    8.Κύριοι της ΟΛΜΕ και κύριοι του συντονιστικού πραγματοποιήσατε μία συνάντηση για να περιοριστείτε στα αιτήματα που αφορούν τον" τρόπο διορισμού και το αν οι βρεφονηπιοκόμοι θα διατηρήσουν την κατηγορία ΠΕ όταν γίνει η μετάταξη τους στους ΟΤΑ";;;
    Αυτό θα το χαρακτηρίσω με επιείκεια ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΑ.

    Επιπλέον σε όλες αυτές τις συναντήσεις που πραγματοποιήσατε όλο αυτό το διάστημα των έξι μηνών κύριο μέλημα σας ήταν το "πώς θα γίνει η κατανομή τών θέσεων και η περιβόητη μοριοδότηση;;;" ή μήπως ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΑΙΤΗΜΑ έπρεπε να είναι το " ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ."

    Σημαντική απώλεια χρόνου ή σκοπιμότητα ερωτώ εγώ;;

    Κύριοι της ΟΛΜΕ και του συντονιστικού μην επαναλάβετε αυτές τίς φαιδρότητες και στην επικείμενη συνάντηση σας στο ΥΠΑΙΘ.

    ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ- ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    ΜΗΝ " ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ" ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΛΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.

    Δυστυχώς μετά λόγου γνώσεως πρέπει να πώ ότι κάποιοι άνθρωποι ' διαπραγματεύονται" γα εμάς.....

    Υ.Γ : Στέλνω τους συναδελφικούς μου χαιρετισμούς και τίς ευχές μου για καλή τύχη στο συνάδελφο-συναδέλφισσα με τίς ΑΠΟΡΙΕΣ.

    Και τελικά δε θα παραλείψω να πω την αγαπημένη μου λαϊκή ρήση " όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει".......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΣΤΕ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

      Διαγραφή
  19. Ποιος ήταν μορφωμένος άνθρωπος για τον Σωκράτη;

    Όταν ρωτήσανε τον Σωκράτη να τους δώσει τον ορισμό του μορφωμένου ανθρώπου, δεν ανέφερε τίποτε για την συσσώρευση γνώσεων.

    «Η μόρφωση είπε, είναι θέμα συμπεριφοράς... Ποιους ανθρώπους λοιπόν θεωρώ μορφωμένους;

    1. Πρώτα απ'όλους αυτούς που ελέγχουν δυσάρεστες καταστάσεις, αντί να ελέγχονται από αυτές

    2. Αυτούς που αντιμετωπίζουν όλα τα γεγονότα με γενναιότητα και λογική...

    3. Αυτούς που είναι έντιμοι σε όλες τους τις συνδιαλλαγές...

    4. Αυτούς που αντιμετωπίζουν γεγονότα δυσάρεστα και ανθρώπους αντιπαθείς καλοπροαίρετα...

    5. Αυτούς που ελέγχουν τις απολαύσεις τους...

    6. Αυτούς που δεν νικήθηκαν από τις ατυχίες και τις αποτυχίες τους...

    7. Τελικά αυτούς που δεν έχουν φθαρεί από τις επιτυχίες και την δόξα τους...»

    Τελικά, μήπως η μόρφωση δεν είναι τόσο θέμα πανεπιστημίων όσο.. παιδείας...

    Και η παιδεία μεταλαμπαδεύεται κυρίως στα παιδικά χρόνια, από την οικογένεια, τις κοινωνικές συναναστροφές, το σχολείο και ότι άλλο μαθαίνει το παιδί...

    Μόρφωση είναι να ξέρεις να χειρίζεσαι ανόμοιες καταστάσεις, να γίνεσαι σοφότερος και να μπορείς να διαχειρίζεσαι τα πάθη σου...

    Αλλά ας μείνουμε σε αυτά που είπε ο Σωκράτης, προς το παρόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι ακριβώς εννοείτε δεν καταλάβαμε. Γνωστά και πλήρως αποδεκτά τα λόγια του Σωκράτη. Περιμένουμε να τα εφαρμόσετε. Παραχωρείστε τη θέση σας.

      Διαγραφή
    2. Μη ξεχάσουμε να πληρώσουμε το μισθό της anastasia giannopoulou και των συν/φων του συντ/κού !!!!!!
      Είμαστε καλά συνάδελφοι ::Aυτοί τρέχουν και κάποιοι είναι στο καναπέ.... Μέχρι τώρα δεν αμφισβητήθηκαν. Αν συμβαινει αυτό στο επόμενο συντονιστικό να προτείνουν οι συν/φοι της κάθε ειδικότητας τον νέο εκπρόσωπο !!!
      Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται και λάθη (ανθρώπινο ..γαρ)

      Διαγραφή
    3. Προφανώς τα κάναμε όλα αυτά, γιατί στην σημερινή εποχή τελικά όποιος σκέφτεται έτσι βρίσκεται από δημόσιος υπάλληλος απολυμένος.

      Διαγραφή
  20. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
    Απορίες έχουμε όλοι και όλες. Απαντήσεις και δεσμεύσεις ακούμε λίγες και ακόμη λιγότερες ειναι οι πραγματοποιήσημες.
    Όλοι το καταλαβαίνουμε ότι έχουν παιχτεί τεράστια παιχνίδια στις πλάτες των εκπαιδευτικών της ΤΕΕ και ειδικά σε όσων τις πλάτες γράφτηκε η λέξη ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ και σε λίγες εβδομάδες θα σβήσει για αρκετούς και θα γραφτεί ΑΠΟΛΥΣΗ.
    Για να δούμε όμως τι θα εμφανιστεί απο 22 Μαρτίου και μετά.
    Πόσοι θα συνεχίσουν να ψηφίζουν τους ίδιους ανθρώπους και τους ίδιους σχηματισμούς και ποιοί θα βρεθούμε με το χαρτί στο χέρι παρακαλώντας για μία δουλίτσα έστω των 250 ευρώ και θέλω να δώ όλους και όλες αυτούς που μας καταλαβαίνουν τι θα κάνουν και πως θα μας αντιμετωπίζουν !!!!
    Φώτης Δανάσκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.... ΑΝ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΠΟΛΥΘΟΥΜΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ.... ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο αγώνας που όλοι πρέπει να κάνουμε, είναι πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσουμε γιατί παλεύουμε. Όλοι οι εκπαιδευτικοί πίσω στις δουλειές τους ή κάποιοι έξω με "δίκαιο" τρόπο; Γιατί διαφορετικά δεν μπορώ να κατανοήσω την εμμονή στη μοριοδότηση του ενός απολυμένου έναντι του άλλου! Η ίδια η συζήτηση για μοριοδότηση αναιρεί το ρόλο των "αγωνιστών" που επιδιώκουν δικαιοσύνη μέσα στο καθεστώς άδικων απολύσεων. Το συντονιστικό ή η ΟΛΜΕ εξουσιοδοτήθηκε από κανέναν να θέσει θέμα "δίκαιης" μοριοδότησης, αποδεχόμενο ουσιαστικά τις αποφάσεις των Υπουργείων τους; Δεν υπάρχει δίκαιη και άδικη μοριοδότηση, δίκαιη ή άδικη απόλυση. Η απόλυσή μας ήταν άδικη αλλά προφανώς το ξεχνάμε και την αποδεχόμαστε για τους άλλους και όχι φυσικά για εμάς. Κρίμα γιατί κάποιοι πιστέψαμε στην υπέρβαση, πέρα από προσωπικές επιδιώξεις. Επικράτησε τελικά ο νόμος της ζούγκλας, που κάποιοι τον αρνηθήκαμε και θα εξακολουθήσουμε να τον αρνούμαστε. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΦΟΒΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς. Πολύ καλά η κυβέρνηση έπαιξε το ρόλο της "άστους να φαγωθούν μόνοι τους...". Και έχει πολύ μεγάλη ευθύνη το συνδικαλιστικό μας όργανο: η ΟΛΜΕ. Σπλάχνο της είμαστε και το πούλησε για (τα δικά της) 30 αργύρια.

      Διαγραφή
  23. Μη ξεχάσετε να ψήσετε και σουβλάκια...........

    Γιατί όπως καταλαβαίνω οι συναντήσεις με ΥΠΑΙΘ και ΥΔΜ πραγματοποιούνται απλά και μόνο για τη διαμόρφωση της άποψης ότι ΟΛΜΕ και συντονιστικό δραστηριοποιούνται πράγματι με παραστάσεις διαμαρτυρίας- κινητοποιήσεις κ.α με ένα και μοναδικό σκοπό να μην απολυθεί κανείς.

    Επί της ουσίας;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητοί συνάδελφοι νομίζω ότι το συντονιστικό μάς εκπροσωπεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αδυναμίες υπάρχουν. Το θέμα δεν είναι τι έγινε μόνο, αλλά και τι γίνεται από εδώ και πέρα.
      Η απουσία των περισσοτέρων διαθεσίμων και γενικότερα των συναδέλφων από τις εκδηλώσεις του συντονιστικού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Η μεγάλη ομάδα είναι και δυνατή ομάδα!
      Θέλω να θέσω ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τις αντιπροσωπίες που διαπραγματεύονται με τους «υπεύθυνους». Για εμένα δεν τίθεται θέμα συνδικαλιστικής και κομματικής αντιπροσώπευσης της ΟΛΜΕ στις συναντήσεις. Κάτι τέτοιο έγινε στο Δ/κης Μεταρρύθμισης. Γιατί;
      Οι πρωταγωνιστές(!;) είναι οι ¨διαθέσιμοι. Η ΟΛΜΕ πρέπει να εκπροσωπείται από τον πρόεδρο που είναι και σε ¨διάθεση¨ και άντε άλλος ένας. Η ομάδα που διαπραγματεύεται πρέπει να απαρτίζεται από τους διαθέσιμους και από εδώ και πέρα πιστεύω ότι δεν πρέπει να μπαίνει θέμα εναλλαγών προσώπων και πλήρους αντιπροσωπευτικότητας των ειδικοτήτων.
      Οι κομματικές παρατάξεις του προεδρείου της ΟΛΜΕ, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αντιπροσωπεύονται. Είχαν την ευχέρεια να εκφράσουν τις «αντιρρήσεις» τους, εάν βέβαια είχαν αντιρρήσεις, στις ενδοκομματικές και στις ενδοπαραταξιακές τους συναντήσεις. Αναφέρομαι κύρια στις κυβερνητικές παρατάξεις. Θα πρέπει κάποια στιγμή να μας πουν τι έκαναν για τους συναδέλφους τους που είναι σε διαθεσιμότητα.. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναφέρομαι στην ΟΛΜΕ, αλλά στα φυσικά /πολιτικά πρόσωπα που έχω την αίσθηση ότι εδώ και πολύ καιρό είναι απόντες.
      Τις τύχες μας να τις διαπραγματεύεται αντιπροσωπία του συντονιστικού με την βοήθεια της ΟΛΜΕ. Την ατζέντα τη διαμορφώνουμε εμείς.
      Κατά τα άλλα ¨λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά¨
      Εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα
      Μηλιώνης Βασίλης

      Διαγραφή
    2. Συνάδελφε Βασίλη που ήσουνα τόσο καιρό και δεν το ξερεις αυτό;;
      Συνάδελφε αν δεν δεχτεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ να γίνει κάτι δεν παν να φωνάζουμε εμείς και να χοροπηδαμε αποτέλεσμα δεν έχει. Εδώ αγαπητέ συνάδελφε με τελείως διαφανείς διαδικασίες μπήκαν οι της ΟΛΜΕ στις συναντήσεις ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΑΝ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. Οι διαθέσιμοι φωνάζουν και ξενηχτάνε οι διαθέσιμοι τρώνε τα χημικά οι διαθέσιμοι θα απολυθούν όμως οι κομματικές παρατάξεις που ψηφίζατε ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ μας πέταξαν σαν λεμονοκουπες.
      Δανάσκος Φώτης

      Διαγραφή
  24. aljajira
    Η συνομοσιολογια είναι το άλλοθι κάθε ανικάνου

    Κάποιοι αμετανόητη στη λογική υπεράσπισης του υπουργείου. Καμία καταγγελία για την κυβερνητική πολιτική. Μας προτείνεις να κυνηγήσουμε μάγισσες /παντού συνομωσίες –υπονοούμενα. Ονόματα θέλουμε συγκεκριμένα. Εννοείται ο ποιος έχει κάνη επιλογή ζωής το πέσε πίτα να σε φάω πάντα κάποιος άλλος θα του φταίει, αρκεί ο ίδιος να μην κάνη το παραμικρό Η τακτική της συνομωσιολογίας αποτελεί παρωχημένη πρακτική που στοχεύει να κρύψει την ανικανότητα για το οτιδήποτε -πηγαίνει πάντα /είναι σαν το γνωστό η COCA-COLA πάει με όλα.
    Οσο για τα σουβλακια Η χορτοφάγος είσαι η βιονικός γιατί όταν έχεις 2 μέρες κινητοποίηση με ξενύχτη (υπό βροχή)αυτοί που συμμετέχουν στη διαμαρτυρία και όχι στο καναπέ του πληκτρολογιου τους κάτι πρέπει να φάνε

    Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ? ΟΙ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ
    ΜΟΥΓΚΑ για τα ΡΕΜΑΛΙΑ του πολιτικού προσωπικού . Αρβανιτοπουλος -Σαμαράς κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ρεμάλια λοιπόν του πολιτικού προσωπικού, χρησιμοποιούν την ΟΛΜΕ και το συντονιστικό για να μας κάνουν συνένοχους, σε σχέση με το ποιος θα παραμείνει και ποιος θα απολυθεί. Η μοριοδότηση που παράτυπα ζητήσαμε πέρα και έξω από οποιαδήποτε απόφαση του συντονιστικού, παίζει το ρόλο των λαμογιών που ανέφερες και σπέρνει τη διάσπαση μεταξύ μας. Το ή ΟΛΟΙ ή ΚΑΝΕΙΣ το θυμάσαι Σ... ή το έχεις ξεχάσει; Εσύ και εγώ θα δώσουμε άλλοθι στα ρεμάλια να μας απολύσουν; Με ποιο ηθικό δικαίωμα θα "υποδείξουμε" τους μελλοθάνατους; Τα λαμόγια που επικαλείσαι έπαιξαν καλά το ρόλο τους και τους απαλλάσσεις εσύ που θα'πρεπε να μην αποδέχεσαι τη μοριοδότηση που σε καθιστά όπως και εμένα συνένοχο στην απόλυση συναδέλφων μας. Στα λαμόγια αρέσει να παίζουν με μοριάκια και εμείς το χάψαμε, ξεχνώντας το καθήκον μας να αγωνιστούμε για να μην απολυθεί ΚΑΝΕΝΑΣ. Αυτός δεν ήταν ο στόχος μας; Έστω και ένας να απολυθεί με την επιλεκτική μας σιωπή θα είναι ντροπή για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ και κυρίως δική μου αγαπητέ Σ...

      Διαγραφή
    2. aljajira
      Ποιος ζήτησε μοριοδότηση και πότε??συγκεκριμένα. ΠΟΙΑ ΣΙΩΠΗ??

      Οποιαδήποτε πρόταση για δίκαια μοριοδότηση γίνετε σήμερα από οποιονδήποτε καλοθελητή του υπουργείου Η μη, σημαίνει ταυτόχρονα αποδοχή των 566 υπό απόλυση συναδέλφων .Όταν υπαρχή αίτημα μια θέση για κάθε συνάδελφο που είναι σε διαθεσιμότητα .Η λογική της μοριοδότησης ποιων ωφελεί ??.Ο μόνος που ωφελείτε είναι οι υπηρέτες της ΤΡΟΙΚΑΣ –Αρβανιτοπουλος -Σαμαράς κ.λ.π. ΡΕΜΑΛΙΑ του πολιτικού προσωπικού .
      Δηλαδή εάν ένας συνάδελφος Δεν έχει τα <> μόρια ,η ευθηνή βαραίνει αυτόν που δεν τα έχει ,αυτός φταίει που θα απολυθεί .Η συμμορία που μας εξουσιάζει καθορίζει με τις καταστροφικές της επιλογές τη ζωή μας ,δεν φέρνει καμιά ευθύνη
      Καλό θα είναι το επιμέρους δίκιο του κλάδου μου της ειδικότητας μου , να υποταχτεί στο εμείς και όταν λέμε εμείς εννοούμαι ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
      Γιατί δεν περισσεύει κανείς συνάδελφος για τον καιάδα της απόλυσης .
      Αυτό που περισσεύει είναι η αντικοινωνική πολιτική της συμμορίας που μας κυβερνά.
      Μέχρι τώρα κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια, παντόφλες δεν έβαλα ,ο καναπές του πληκτρολογίου δεν με χωρά ούτε μου φτάνει από πού συμπεραίνεις
      την αποδοχή της μοριοδότησης ,στο τελευταίο συντονιστικό όταν έμπαινε με αρκετή αγωνιά από συναδέλφους να μοριοδοτιθουν τα<< δικά του μόρια σαν πιο δίκαια>> γιατί τα είχε αυτός και μονό αυτός .Ζήτησα με αρκετή σκοπτικότητα να αποφασίσουμε ότι πρέπει να μοριδοτηθουν και η κατέχοντες ζώνη ΚΑΡΑΤΕ !!! που δεν συμφωνείς? τι δεν καταλαβαίνεις? αγαπητέ συνάδελφε –ισα

      Διαγραφή
    3. Να ποιος ζήτησε μοριοδότηση :
      "Από την άλλη δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει αιτήματά μας, όπως να μην υπάρχει διαφορά στη μοριοδότηση που να σχετίζεται με τον τρόπο διορισμού και το να διατηρήσουν την κατηγορία ΠΕ οι Βρεφονηπιοκόμοι που θα μεταταχθούν στους Δήμους".
      Μίλησαν λοιπόν για μοριοδότηση, όπως και σήμερα από ότι έμαθα από άτομο μέσα στο υπουργείο τους. Έχεις ακόμα αμφιβολίες για το αν τέθηκε τέτοιο θέμα και εχθές και σήμερα; Τα λόγια σου:
      "Η λογική της μοριοδότησης ποιων ωφελεί ??.Ο μόνος που ωφελείτε είναι οι υπηρέτες της ΤΡΟΙΚΑΣ –Αρβανιτοπουλος -Σαμαράς κ.λ.π. ΡΕΜΑΛΙΑ του πολιτικού προσωπικού ." Μήπως ωφελεί και κάποιους από εμάς αγαπητέ Σ..; Λυπάμαι που μας δουλεύουν την ίδια στιγμή που καλούν σε συστράτευση ποιους άραγε; Φυσικά αυτούς που με τη μοριοδότησή τους σε λίγο θα είναι άνεργοι. Θυμώνω μα πιο πολύ απογοητεύομαι γιατί για άλλη μια φορά τεχνηέντως πούλησαν τους αγώνες μας. Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνετε, αλλά εγώ επιμένω φίλε Σ... ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ...

      Διαγραφή
  25. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ7 Ιανουαρίου 2014 στις 12:59 π.μ.

    ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ(2 ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ) Η ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα συνάδελφε.
      Υπάρχει από την αρχή απόφαση να μην δημοσιεύονται σχόλια που περιέχουν βρισιές!!!
      Η παρουσία όλων των συναδέλφων επιθυμητή και απαραίτητη για τον αγώνα μας!! Τίποτα δεν γίνεται κρυφά όλο αυτό τον καιρό!!
      Έπρεπε από καιρό να είχες έρθει

      Διαγραφή
    2. σ ευχαριστω συναδελφισα για την απαντηση
      αλλα ειμαι σιγουρος πως ιδιες η παρομοιες "βρισιες" ειναι κατω απ τη γλωσσα ολων μας
      τεσπα νασαι καλα :)

      Διαγραφή
    3. Ίσα ρε μάγκα..... κάνε λίγο κράτει που θα τα πάρεις και στο κρανίο!!!!

      Διαγραφή
    4. καποιοι ειναι πολυ θρασεις γιατι ειναι αλαζονες και εχουν καβαλησει καλαμι! λιγο σεβασμος δεν βλαπτει! το ασεπ επρεπε να σου μαθει να εχεις αγωγη! στους μαθητες σου λες οτι τα παιρνεις κρανιο? εισαι επικινδυνος να εισαι καθηγητης!

      Διαγραφή
  26. Επίσης και δικό μου σχόλιο δεν ανεβάσατε για 2η φορά υπάρχει λογοκρισια στα σχολια? Δεν νομίζω να εξυβρισα κανένα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αν κρίνω από αυτούς που έχουν διαμαρτυθεί στην ιστοσελίδα και από τα τηλέφωνα των συναδέλφων μεταξύ μας ΠΟΙΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ7 Ιανουαρίου 2014 στις 4:21 μ.μ.

    ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ...ΟΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ....ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΑΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΕΚΘΙΑΖΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Συνάδελφε Στέφανε και όλοι όσοι συνάδελφοι αναρτούμε τον ΠΟΝΟ ΜΑΣ και την κακή μας τύχη.
    'Όσον αφορά τα σχόλια, επειδή έγινα κοινωνός των σχολίων, θα ήθελα να επισημάνω για μία φορά ακόμη ότι σχόλια τα οποία περιέχουν προσβλητικό και υβριστικό περιεχόμενο για συναδέλφους και δη διαθεσίμους ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ αποδεκτά και πρέπει όσοι διαχειρίζονται τον ιστοχώρο να μην τα δημοσιεύουν.
    Έχουμε τον πόνο μας, τρέχουμε για όλους προσπαθώντας να αναδείξουμε το τεράστιο πρόβλημα όσων δεν ασχολούνται και περιμένουν από όσους έχουν το ενδιαφέρον και την όρεξη και το μεράκι, ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ. Ας κάνετε συνάδελφοι κατά τόπους Συντονιστικές επιτροπές και ας βγείτε στο δρόμο όπως και κάνουν κάποιοι και ας μην περιμένουμε να γίνει κάτι και αν μας αρέσει και μας βολέυει να το επικροτούμε και αν θίγει τα συμφέροντά μας, να το πολεμάμε και να ζητάςμε και τα ρέστα. Συνάδελφοι και εγώ δεν μπορώ να τρέχω παντού αλλα δεν ζήτησα το λόγο γιατί δεν έθεσαν ένα θέμα που εμένα με έθειξε αφού δεν το ανέδειξα και δεν το κοινοποίησα και δεν κατάφερα να το υποστηρίξω δυναμικά .
    Συνάδελφοι και εγώ προσωπικά έχω σοβαρές ενστάσεις και αντιρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται η Συντονιστική τα θέματά μας όμως αποτελούμε ένα συλλογικό άτυπο όργανο το οποίο έχει φέρει αποτελέσματα και πιέζει κατά τις δυνάμεις του. Δεν σημαίνει ότι επειδή εγώ διαφωνώ με μία θέση του Συντονιστικού ή κάποιων συναδέλφων για την αναγκαιότητα της Παιδαγωγικής κατάρτησης, την ύπαρξη της επετηρίδας και τον τρόπο με τον οποίο απαιτούμε ορισμένα πράγματα, θα αρχίσω να εξυβρίζω όσους δεν μου είναι αρεστοί και δεν ακολουθούν τις θέσεις μου. Στην ιστοσελίδα δημοσιεύονται αιτήματα συναδέλφων όπως το αίτημα για να συσπηρωθούν οι έχοντες δύο και τρία πτυχία και διδακτορικά και οι έχοντες ξανθά μαλλιά. Το γεγονός αυτό δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Συντονιστική παλεύει ενάντια στους έχοντες επετηρίδα ή ΑΣΕΠ ή είναι τρίτεκνοι ή είναι με δύο πτυχία ή έχουν διδακτορικό. Οι ομάδες με τις δικές τους ιδιαιτερότητες είναι δημοκρατικά ελεύθερες να πράττουν ό,τι τους συμφέρει και τους εκπροσωπεί αλλά δεν μπορούν να ζητάνε απο το σύνολο να ακολουθήσει τις δικές τους τακτικές και τα δικά τους αιτήματα. Σχετικά με το ποιός μας νομιμοποιεί να γράφουμε και να λογοκρίνουμε τα σχόλια το αποφασίσαμε στην εναρκτήρια συνέλευση του Συντονιστικού της ΑΤΤΙΚΗΣ στο οποίο και αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε και να προσπαθήσουμε με όσες δυνάμεις έχουμε για το καλύτερο όλων.
    ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΘΕΣΗ ΑΛΛΗ.
    Ειλικρινά ξέρετε ότι σαν Φυσικοθεραπευτές ζητήσαμε προ καιρού να κινηθούμε ως Συντονιστική και στα άλλα Υπουργεια που θα μπορούσαν να μας απορροφήσουν κάποιους, όμως σεβαστήκαμε την άποψη της Συντονιστικής να μην ζητήσουμε ακόμη θέσεις εκεί γιά όλους καθότι υπηρχαν αντιρήσεις. Δεν εξυβρίσαμε όμως κανέναν και προσπαθούμε να βρουμε μία χρυσή τομή για την εύρεση θέσεων για όλους μας χτυπώντας πόρτες και ανακοινώνοντάς το κάθε φορά.
    Φώτης Δανάσκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να πάτε και σε άλλα υπουργεία, ο΄χρόνος έχει περιοριστεί δραματικά,εδώ στην περιοχή μου το έχουμε ζητήσει, ο υπουργός υγείας έχει απαντήσει θετικά αλλά δυστυχώς τίποτα δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

      ΠΕ1810 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

      Διαγραφή
    2. Συνάδελφε ΠΕ 18 10 Νοσηλευτικης.
      όταν αγαπητέ ανώνυμε το θέσαμε εδώ και δύο τρεις μήνες να πάμε στο Υγείας να ξεκαθαρίσουμε τι είναι η ΕΥΛΟΓΙΑ και πως την εννοεί ο κος Υπουργός ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ. Δεν θέλησαν και πρώτος και καλύτερος ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ που απάντησε ....οχι στο Υγείας τι θα πει Υγείας όλοι στο Παιδείας και μόνο. Και τώρα που εδώ και μία εβδομάδα το ξαναθέσαμε στην συντονιστική δύο τρείς κλάδοι μας κοιτούν ως εξωγήινους και απαξιουν να απαντήσουν . Αναρωτιέμαι οι βρεφονηπιοκόμοι που τους έδωσαν θέσεις στους ΟΤΑ γιατί τις δέχτηκαν και γιατί η ΟΛΜΕ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ ΒΕΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΛΕΓΑΤΕ ΜΟΝΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΡΑ !!!!!!!!!!!!!!
      Άρα συνάδελφε μην τα ψάχνεις θεσούλες έψαχναν και τις βρήκαν και επειδή η ΟΛΜΕ θα βρισκόταν μπροστά στο τεράστιο δίλημμα να απολυθούν ή να πάνε στους ΟΤΑ άφησε τα πράγματα να κυλήσουν και για τους άλλους που ακόμη μπορεί και τους κρατάει στο μαντρί θα κανονίσει να απολυθούν για να τους έχει να φωνάζουν και να το εκμετταλεύονται κάποιοι
      Φώτης Δανάσκος

      Διαγραφή