Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Νέοι πίνακες ΑΣΕΠ: Σαμποτάζ των στελεχών της διοίκησης στο έργο της νέας κυβέρνησης;

Το θέατρο του παραλόγου ! 

 

Νέους πίνακες των ανακοινώσεων 8/13 & 10/14 για τη "μετάταξη" των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα, εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι το ΑΣΕΠ!!

Σχολιάζει η Αναστασία Γιαννοπούλου

Μεγάλη αναστάτωση, ανησυχία και οργή στους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, προκάλεσε η έκδοση  -αργά σήμερα το μεσημέρι- νέων πινάκων των ανακοινώσεων 8/13 & 10/14 της διαθεσιμότητας, σε συνέχεια ακριβώς της προηγούμενης διαδικασίας, σαν να μην έχουν γίνει εκλογές πριν από ένα μήνα ακριβώς και σαν να μην έχουν γίνει οι προγραμματικές δηλώσεις των Υπουργών Παιδείας στη Βουλή στις 9/2, που έκαναν λόγο για ακύρωση αυτής της διαδικασίας των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων!!
Μήπως το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΥΠΟΠΑΙΘ και το ΑΣΕΠ αυθαιρετούν, προχωρώντας στην υλοποίηση των νόμων των "απολύσεων", που δεν έχει ακόμα καταργήσει νομοθετώντας, η νέα κυβέρνηση;!
Το προηγούμενο διάστημα όμως ξέρουμε καλά, ότι δεν έπαιρναν ούτε ανάσα πριν ρωτήσουν τους ΑρβανιτοΛοβέρδους!!!!!
Δε θέλω να πιστέψω ότι από κάπου αλλού -π.χ. Μεταρρύθμισης- έφυγε τέτοια εντολή!!! Αναρωτιέμαι λοιπόν ποιος έδωσε αυτή την εντολή! 
Είναι δηλαδή αυτό που .... δεν γνωρίζει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους .... ή ανώτερα και μεσαία διοικητικά στελέχη αυθαιρετούν, σαμποτάροντας από μέσα το έργο της νέας κυβέρνησης;
Ελπίζω, η ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ να πράξει άμεσα τα δέοντα!!! 


Διαβάστε στη συνέχεια το δελτίο τύπου και τους "νέους πίνακες" του ΑΣΕΠ !

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2015Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι η ηγεσία του Υπουργείου παιδείας δε ρωτήθηκε και δεν  έδωσε καμία τέτοια εντολή, ενώ ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικ. Μετ/σης Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε: «σε συνέχεια της έκδοσης από το ΑΣΕΠ την 25η Φεβρουαρίου 2015 πινάκων διάθεσης προσωπικού, στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας, ο αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε ότι κάθε περαιτέρω σχετική διαδικασία αρμοδιότητας της διοίκησης αναστέλλεται, ενόψει επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος».  


Διαβάστε στη συνέχεια σχετικό άρθρο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα http://www.aftodioikisi.gr/

Σύγκρουση Κατρούγκαλου-ΑΣΕΠ - «Παγώνουν» όλες οι διαδικασίες κινητικότητας μέχρι το νέο νόμο

Σε σύγκρουση με το ΑΣΕΠ οδηγείται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με αφορμή τη σημερινή έκδοση πινάκων διάθεσης «διαθέσιμων» εκπαιδευτικών τεχνικής εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ) που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, στο πλαίσιο της διαδικασίας κινητικότητας. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες τηςaftodioikisi.gr, με χθεσινή του επιστολή ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος είχε ζητήσει από το ΑΣΕΠ να παγώσει η διαδικασία κινητικότητας μέχρι να εκδοθεί η νομοθετική ρύθμιση για την επαναπρόσληψης των απολυμένων και «διαθέσιμων». Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Κατρούγκαλος είχε επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιάννη Καραβοκύρηκαι είχε λάβει και σχετική διαβεβαίωση. Έτσι, έμεινε έκπληκτος όταν είδε σήμερα την ανακοίνωση του ΑΣΕΠ την οποία θεώρησε κίνηση unfair εκ μέρους της Ανεξάρτητης Αρχής.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες επικοινώνησε εκ νέου σήμερα το απόγευμα με τον κ. Καραβοκύρη ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι έχει δώσει σχετική εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην προχωρήσουν σε καμία διαδικασία δημοσιοποίησης πινάκων κινητικότητας και απέδωσε την κίνηση αυτή σε λάθος κάποιου υπηρεσιακού, ενώ υποσχέθηκε ότι θα διερευνήσει το θέμα αύριο.
Φαίνεται όμως πως ο αναπληρωτής υπουργός δεν πείσθηκε και γι’ αυτό το λόγο με μία λιτή ανακοίνωση δηλώνει ότι «σε συνέχεια της έκδοσης από το ΑΣΕΠ την 25η Φεβρουαρίου 2015 πινάκων διάθεσης προσωπικού, στο πλαίσιο της διαδικασίας της κινητικότητας, ο αν. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε ότι κάθε περαιτέρω σχετική διαδικασία αρμοδιότητας της διοίκησης αναστέλλεται, ενόψει επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος». 

Να σημειωθεί ότι πηγές του ΑΣΕΠ έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι η δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου πίνακα προχώρησε σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας, ωστόσο από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τόνιζαν ότι επικοινώνησαν με το υπουργείο Παιδείας και τους διαβεβαιώσαν ότι δεν είχαν καμία συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία. Μάλιστα, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν απέκλειαν η δημοσιοποίηση του πίνακα να οφείλεται σε “σαμποτάζ” κάποιου υπηρεσιακού του ΑΣΕΠ, “αθωώνοντας” με αυτό τον τρόπο τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής.

Διαβάστε εδώ το άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου