Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ξεκάθαρες οι προγραμματικές δηλώσεις του Τ. Κουράκη για την επιστροφή των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα


Κατάργηση του νόμου 4172/13 για τις διαθεσιμότητες. 
Άμεση επιστροφή των εκπαιδευτικών και των 50 καταργημένων ειδικοτήτων στα σχολεία τους και αξιοποίηση των "διαθέσιμων" στην κάλυψη διαφόρων αναγκών, για τη φετινή χρονιά.
Σύσταση και επαναλειτουργία όλων των καταργημένων Τομέων και Ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ για τη σχολική χρονιά 2015-2016.
Επαναλειτουργία και στελέχωση των δομών της ειδικής αγωγής με την επάνοδο των ειδικοτήτων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.




Προγραμματικές Δηλώσεις Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη

Όπως αναφέρθηκε από τον Υπουργό Παιδείας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία δρομολογείται η επαναφορά των σχολικών φυλάκων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Σχεδιάζουμε την αναβάθμιση της Δημόσιας Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και την αναδιοργάνωση των προγραμμάτων των ΕΠΑΛ. Παρέχουμε ισότιμη δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους αποφοίτους τους. Καταργούμε τις μετα-γυμνασιακές ΣΕΚ, δηλαδή Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης και αναδιαμορφώνεται το μετα-λυκειακό έτος των ΕΠΑΛ από έτος μαθητείας, σε έτος ειδίκευσης αποφοίτων ΕΠΑΛ και επαναφορά του από την άτυπη στην τυπική εκπαίδευση.Επαναλειτουργούν, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις μας, τα ΕΠΑΛ από το σχολικό έτος 2015-2016, οι τομείς και οι ειδικότητες των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν με το ν.4146/2013. Οι εκπαιδευτικοί των πενήντα ειδικοτήτων της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που καταργήθηκαν με το άρθρο 82 του ν.4172/2013, τοποθετούνται άμεσα στα ΕΠΑΛ.

Για τη φετινή χρονιά πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που πληρώνονταν με το 75% και παρέμεναν στα σπίτια τους. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί επανέρχονται καιαξιοποιούνται για τις εκπαιδευτικές και διοικητικές ανάγκες των δημόσιων σχολείων σε εργαστηριακά κέντρα, σε τομείς που μπορούν να δουλέψουν, σε ΙΕΚ και υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.
Πηγή: picasonidis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου