Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

Μετά από τις ανοιχτές πλατιές συνεδριάσεις της συντονιστικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, καταλήξαμε στην σύνταξη του παρακάτω Υπομνήματος το οποίο θα επιδώσουμε στα Υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς και στο ΑΣΕΠ






     



        ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Εμείς οι εκπαιδευτικοί, που βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα από τις 22/07/2013 (και πολλοί από εμάς οδηγούμαστε άμεσα στην απόλυση), σας επισημαίνουμε τα παρακάτω:
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, την άμεση επαναλειτουργία των Τομέων (Υγείας Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής - Κομμωτικής), στο νέο ΕΠΑΛ, με την ταυτόχρονη επιστροφή όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών στα σχολεία.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ κατηγορηματικά, ότι δεν αποδεχόμαστε τις απολύσεις και ζητούμε από την κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, να προκηρύξει όσες θέσεις απαιτούνται, στις εκπαιδευτικές δομές του ΥΠΑΙΘ, έτσι ώστε ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΖΗΤΟΥΜΕ, από όλους τους αρμόδιους φορείς, ΥΔΜΗΔ, ΥΠΑΙΘ, ΑΣΕΠ, να τηρήσουν τις υποσχέσεις και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε όλες οι θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, να καλυφθούν από τους εκπαιδευτικούς που είναι σε διαθεσιμότητα.
Συγκεκριμένα προτείνουμε:
  • Να γίνει άμεσα απορρόφηση όλων των εκπαιδευτικών που κατέχουν δεύτερα πτυχία, φιλολόγων, νηπιαγωγών, δασκάλων, θεολόγων, μαθηματικών, φυσικής αγωγής κ.λ.π (προκηρύξεις 6/2013 και 10/2014) με ταυτόχρονη διαγραφή τους από τους υπόλοιπους πίνακες διάθεσης.
  • Πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε κάθε θέση που θα μένει κενή να πληρώνεται άμεσα από άλλον εκπαιδευτικό.
  • Για όσους εκπαιδευτικούς βρίσκονται σε δυο ή περισσότερους πίνακες, ή τελική επιλογή τοποθέτησης να γίνει με κριτήριο να μην μείνει καμία θέση ακάλυπτη.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Απαραίτητη προϋπόθεση για την πλήρωση των κενών θέσεων, η τήρηση της σειράς του πίνακα φθίνουσας κατάταξης. Στις περιπτώσεις που μένουν κενές θέσεις σε κάποια ειδικότητα, να καλύπτονται από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων.
  • Να διασφαλιστεί η ενιαία αποτίμηση των προσόντων των εκπαιδευτικών, από όλες τις Διευθύνσεις Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης, για να μην υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά και η κάθε Δ/νση να πράττει κατά το δοκούν.
  • Να εξασφαλιστεί η ισότιμη μοριοδότηση κατά τη διεκδίκηση της ίδιας θέσης από δυο ή τρεις διαφορετικές κατηγορίες εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) π.χ για τη διεκδίκηση μιας θέσης βρεφονηπιοκόμου στους ΟΤΑ, ο κάτοχος πτυχίου ΔΕ μοριοδοτείται στην 20βαθμη κλίμακα Χ1, ενώ ο κάτοχος πτυχίου ΑΤΕΙ μοριοδοτείται στην 10βαθμη κλίμακα Χ0,5
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
  • Τον απίστευτο εμπαιγμό που έχουμε υποστεί από το καλοκαίρι μέχρι τώρα
  • Τις ψευδείς υποσχέσεις της Κυβέρνησης, προεξάρχοντος του Αρβανιτόπουλου, ότι «δεν θα απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός»
  • Όλη τη διαδικασία των προκηρύξεων, στο πλαίσιο της κινητικότητας, (με ασάφειες, διαβλητότητα, προχειρότητα και σωρεία λαθών), με μοναδικό στόχο, να οδηγήσει περισσότερους εκπαιδευτικούς σε απόλυση.
  • Τον αποκλεισμό συναδέλφων με δεύτερα πτυχία, που δεν συμπεριελήφθησαν στις προκηρύξεις .
  • Τον εξοστρακισμό συναδέλφων από τις δομές του ΥΠΑΙΘ (διοικητικούς, ΟΤΑ, νοσοκομεία) με τον ταυτόχρονο υποβιβασμό τους σε άλλη κατηγορία.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός
  • Να επαναλειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες των καταργημένων τομέων (Υγείας - Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής - Κομμωτικής) στο Νέο ΕΠΑΛ 
  • Να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στα σχολεία τους.

κατεβάστε   εδώ  το Υπόμνημα σε μορφή pdf 

1 σχόλιο:

  1. Γυναίκες της Διαθεσιμότητας
    Κοιτώντας τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τις απανταχού κινητοποιήσεις των διαθέσιμων, βλέπω γυναίκες. Γυναίκες νέες, ώριμες κυρίες, γυναίκες μάνες, αδερφές, γυναίκες φίλες κι ερωμένες .. Πρόσωπα οικεία και άγνωστα ,πρόσωπα σκαφτά και πρόσωπα βελούδινα, μάτια-εμπειρίες και μάτια- ξεκινήματα, σώματα βαριά και σώματα αέρινα, ανάκατα όλα σε μια πανδαισία χρωμάτων, φωνών, συναισθημάτων, μυρωδιών.
    Γυναίκες στις επάλξεις….με τον ήλιο στα πρόσωπα, τον αέρα στα μαλλιά ,τη φωτιά στα στήθη . Γυναίκες του μόχθου, γυναίκες του πνεύματος, γυναίκες του καλοκαιριού και γυναίκες του χειμώνα, γυναίκες στεριανές ζεστές ,γήινες, γυναίκες της θάλασσας ονειροπόλες, με το πέλαγο στα μάτια, γυναίκες…

    Γυναίκες στους δρόμους…αγέρωχες ταξιδιώτισσες των χιλιομέτρων, γυναίκες των λεωφορείων, των καραβιών, των ατέλειωτων νυχτερινών διαδρομών, του «καφέ σε πλαστικό», του ξενυχτισμένου τσιγάρου στο μαγαζί της Εθνικής οδού... της αγουροξυπνημένης πρώτης ηλιαχτίδας στο κατάστρωμα…Έβρος, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα, Κρήτη, Αθήνα. Γυναίκες άυπνες, κουρασμένες, μα ενωμένες κι όμορφες όσο ποτέ……για να είναι εκεί, Παρούσες.

    Γυναίκες στα κάγκελα, καθημερινά …γυναίκες σύμβολο διάρκειας κι επιμονής του αγώνα, ανεπιτήδευτες, αυτεξούσιες, μόνες.. Γυναίκες χτυπημένες, με χέρια τραχιά που σήκωσαν – λίγα αυτά-, τον αγώνα όλων αυτών που ήταν Απόντες.


    Γυναίκες μαχόμενες…τόσο διαφορετικές μα και τόσο ίδιες συνάμα.. με το ίδιο θυμωμένο βλέμμα για τις ζωές που τους κλέψανε, τον ίδιο πόνο για το δίκιο τους που το τσαλαπατήσανε, την ίδια θλίψη γιατί τις άφησαν μόνες, μα και με την ίδια αυταπάρνηση, το ίδιο πείσμα για διεκδίκηση και για δικαίωση , το ίδιο χαμόγελο της ελπίδας και της αγάπης για τη ζωή.
    Ίδιο η ζωή…




    Στις αγωνίστριες


    Μαρβάκη Ελένη

    Εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή