Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Η τροπολογία που προτείνει η ΟΛΜΕ για να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός

Να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα
Η τροπολογία που προτείνει η ΟΛΜΕ προς τα υπουργεία Παιδείας και το Διοικ. Μεταρρύθμισης για να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός και ζητά να την υιοθετήσουν τα κόμματα της Βουλής , έχει ως εξής:

Στο άρθρο 68 του ν. 4235/14 η παράγραφος 4.2 αντικαθίσταται από «Στο τρίτο εδάφιο της περίπτωσης α΄ της παρ. 14 του άρθρ. 27 του ν. 4186/13 η φράση «εννιακόσιες είκοσι πέντε (925)» αντικαθίσταται από τη φράση «χίλιες τριακόσιες τριάντα επτά (1337)».
Προστίθεται νέα παράγραφος (4.3) που αναφέρει ότι: οι διοικητικές (125) και εκπαιδευτικές (1337) θέσεις που αναφέρονται στο νόμο 4186/2013 (παρ.10 του άρθρου 26 και παρ. 14 του άρθρου 27) όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4235/14 (παρ. 4.1 και παρ. 4.2 του άρθρου 68) και την παρούσα διάταξη – τροπολογία της προηγούμενης παραγράφου και οι οποίες δεν έχουν προκηρυχθεί κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού, προκηρύσσονται μέχρι τις 28-2-14 και μετατάσσονται σε αυτές όλοι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα με το άρθρο 82 του ν.4176/13.

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ 600 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Η ΟΛΜΕ υπενθυμίζει ότι σε λίγες μέρες (22/3/14), αν δεν υπάρξουν νέες προκηρύξεις θέσεων, απειλούνται με απόλυση τουλάχιστον 600 εκπαιδευτικοί. 
Με την ανακοίνωση από το ΑΣΕΠ των πινάκων με τις θέσεις για τα δεύτερα πτυχία που κατείχαν οι εκπαιδευτικοί (185 αντί 233) οι θέσεις που θα καλυφθούν από τις υπάρχουσες προκηρύξεις, στην καλύτερη περίπτωση, θα είναι 1260. 
Η ΟΛΜΕ ζητά:
-Να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. 
-Να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες θεσμοθετήσεις και προκηρύξεις θέσεων.
Συγκεκριμένα:
-Να προκηρυχθούν οι θέσεις με ΟΛΑ τα δεύτερα πτυχία που κατέχουν οι εκπαιδευτικοί και δεν προκηρύχθηκαν μέχρι σήμερα, στην περιοχή την οποία σήμερα εργάζονται. 
-Να προκηρυχθούν οι 325 θέσεις (125 διοικητικές και 200 εκπαιδευτικές) σε ΙΕΚ – ΣΕΚ που έχουν θεσμοθετηθεί με τους νόμους 4186/13 και 4235/14.
-Να δημιουργηθούν, με τροπολογία – προσθήκη σε ν/σχ στη Βουλή, τουλάχιστον 212 νέες θέσεις σε ΙΕΚ – ΣΕΚ οι οποίες να προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα. 

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί όλα τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να συμβάλουν στην καλύτερη ενημέρωση των εκπαιδευτικών στα σχολεία, την καλύτερη οργάνωση μαζικών Γενικών Συνελεύσεων μέχρι τις 26/2, καθώς και στην επιτυχία των κινητοποιήσεων της επόμενης περιόδου (συλλαλητήρια, απεργίες, διαμαρτυρίες, κ.λπ.).
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και την απειλή για εκατοντάδες απολύσεις εκπαιδευτικών στις 22/3, οφείλουμε όλοι να συστρατευθούμε στον κοινό αγώνα για την αποτροπή τους. 
Για την μαζικότερη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις Γ.Σ. προτείνουμε να γίνουν σε όλα τα σχολεία περιοδείες που θα οργανωθούν από τα Δ.Σ. και τις Επιτροπές Αγώνα, με την συμμετοχή των εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Για την επόμενη εβδομάδα το συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί για 25/2, θα πραγματοποιηθεί τελικά την ημέρα συνάντησης της Τρόϊκας με τον Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης.
Η ώρα και ημέρα θα ανακοινωθεί μόλις οριστικοποιηθεί η συνάντηση.

4 σχόλια:

  1. ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΥΓΕΙΑΣ Η΄ ΠΛΑΝΗ ΓΙΑ τους ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ και ξεπροβόδισμα από το ΥΠΑΙΘ

    Αγαπητοί συνάδελφοι, η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΥΠ. Υγείας ότι πρόκειται να απορροφηθούν άμεσα 200 Νοσηλευτές από τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, ενέχει αμφιβολίες, πληροφορίες από βουλευτές που την ψήφισαν σήμερα το απόγευμα στο Ελληνικό κοινοβούλιο, αναφέρουν ότι αφορά 140 Νοσηλευτές και βοηθούς Νοσηλευτών σε Αθήνα και Θες/νίκη και 60 στην υπόλοιπη Ελλάδα από τον ΕΟΠΥ, δεν αφορά σε καμία περίπτωση Εκπαιδευτικούς Νοσηλευτές σε διαθεσιμότητα.
    Διατηρούμε σαφώς τις επιφυλάξεις μας, αλλά το γεγονός ότι αύριο κλιμάκιο της ΟΛΜΕ και οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, για να διαπραγματευτούν την απορρόφηση των εν λόγω εκπαιδευτικών, είναι τουλάχιστον ύποπτο, για τον χρόνο έκδοσης της ανακοίνωσης αυτής.
    Αν δε, επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές, θα το χαρακτηρίσουμε ως κλάδος, ανήθικο και εξαιρετικά προκλητικό, (ένα μήνα πριν την λήξη της διαθεσιμότητας μπροστά στην απόγνωση).

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕ1810

    ΑπάντησηΔιαγραφή