Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Απολύσεις και διαθεσιμότητα στο δημόσιο

Αυτοί που φτιάχνουν "πλεόνασμα" για τ΄αφεντικά τους, παζαρεύουν τις ζωές μας σε αριθμούς

Στις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να παρουσιαστεί στην τρόικα το πρόγραμμα των απολύσεων και το σχέδιο διαθεσιμότητας-κινητικότητας από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πρόκειται να παρουσιάσει στην τρόικα, το σχέδιο υλοποίησης 11.000 απολύσεων εντός του 2014 και διαθεσιμότητας – κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων, έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Συγχρόνως, θα πρέπει να παρουσιασθεί το σχέδιο για την απόλυση 4.000 υπαλλήλων, που αποτελούσε υποχρέωση για τα τέλη του 2013, αλλά δόθηκε παράταση έως τις αρχές του 2014.

Οι 4.000 υπάλληλοι εκτιμάται ότι θα προέλθουν, κυρίως από φορείς και οργανισμούς του δημοσίου που πρόκειται να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν. Οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν μετά την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου, που αναμένεται να κατατεθεί εντός του μηνός. Σε ό,τι αφορά τους 12.500 υπαλλήλους που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-κινητικότητας, αναμένεται να προέλθουν κυρίως από το πρόγραμμα εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας των ΟΤΑ και από τον ΕΟΠΠΥ.

Σε ό,τι αφορά τις 11.000 απολύσεις που αναμένεται να προχωρήσουν εντός του 2014, εκτιμάται ότι θα προέλθουν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις δημοτικές επιχειρήσεις, γιατρούς του ΕΟΠΠΥ και από δημοσίους υπαλλήλους που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν θα επανατοποθετηθούν σε νέες θέσεις.

Στην τελευταία κατηγορία εντάσσονται καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί, εκπαιδευτικοί, διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, εργαζόμενοι στον ΕΟΠΠΥ και σε ασφαλιστικά ταμεία.


Πηγή: efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προσθήκη τίτλου από Α. Γιαννοπούλου

20 σχόλια:

  1. Θα παρακαλούσα να πείτε στους υπουργούς μας ότι υπάρχουν οικογένειες που κινδυνεύουν να μείνουν με 0 εργαζόμενο και με τις ηλικίες που έχουμε και την γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας οι προοπτικές επαγγελματικής λύσης είναι κάτω του μηδενός.
    Όπως λοιπόν φρόντισαν για πολύτεκνους,να βγει σε διαθεσιμότητα ο ένας από τους δύο συζύγους,μονογονεικές οικογένειες, έτσι θα πρέπει να φροντίσουν και για τις οικογένειες που θα μείνουν με 0 εργαζόμενο.
    Δεν περιλαμβάνω παραπάνω ότι έχει σχέση με προβλήματα υγείας.Όλες οι υπόλοιπες είναι ίδιες περιπτώσεις με την δική μου και σε πολλές περιπτώσεις ήμασταν ούτως η άλλως σε χειρότερη μοίρα γιατί τα προβλήματα στον ιδιωτικό τομέα άρχισαν νωρίτερα.
    Όταν λοιπόν σας λένε ότι και δημόσιος τομέας πρέπει να κάνει θυσίες όπως έκανε και ο ιδιωτικός να λέτε ότι τα του ιδιωτικού τομέα τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι γιατί βρίσκονται μες στα σπίτια μας.1.500.000 άνεργοι προς στιγμήν στην Ελλάδα,αυτό τον αριθμό τον συμπληρώνουν οι ίδιες οι οικογένειές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΟΛΜΕ και το συντονιστικό ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για το " μή διαχωρισμό" στον τρόπο πρόσληψης και για το άλλο "μέγιστο" θέμα αυτό της κατηγορίας ( ΠΕ) τών βρεφονηπιοκόμων αν θα διατηρηθεί και κατά την μετάταξή τους στους ΟΤΑ.
      Ποιός εξουσιοδοτεί την ΟΛΜΕ και τούς υπεύθυνους του συντονιστικού να επιμένουν και να εμμένουν στόν τρόπο μοριοδότησης, στην κατανομή τών θέσεων και εν τέλει στον επίμαχο διαχωρισμό ανάλογα με το τρόπο πρόσληψης;;;;;;
      Δύο μήνες πριν την οριστική απόλυση και τίθενται ακόμα αιτήματα ( και τι αιτήματα....!!!) για διαπραγμάτευση.........
      Διαπραγμάτευση δεν έπρεπε καν να υφίσταται...........
      Αλλά μάλλον αυτό βολεύει .........

      Διαγραφή
  2. Γιατί έγιναν τόσες αποσπάσεις στα ΙΕΚ και στις υπηρεσίες του Παιδείας και δεν τοποθετούνται οι διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί; που είναι υπηρεσίες σε κάθε νομό. Είχε τεθεί το ερώτημα αυτό σε γενική συνέλευση παλαιότερα. Τέθηκε στους Μητσοτάκη και Αρβανιτόπουλο από την Συντονιστική και την Ολμέ; ή μόνο η μοριοδότηση της επετηρίδας τους νοιάζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. ΑΣΕΠΙΤΕΣ,
      ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ; ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΜΙΣΘΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ; ΣΤΑ ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ (ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΠΟΡΕΙΕΣ) ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ; ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΩΡΑ; ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΕΣΕΙΣ ΠΗΓΑΙΝΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΑΝ ΑΣΕΠΙΤΕΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΕΠΕΤΗΡΙΔΑ.

      Διαγραφή
    2. Οντως, οι περισσότεροι συνάδελφοι (?) με ΑΣΕΠ .τόσο καιρό ΒΟΛΕΥΌΝΤΟΥΣΑΝ, τους εκπροσωπούσε το συντονιστικό !!! ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΑΘ/ΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ !!!!!!. Οταν ακούστηκε κάτι για άρση ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ στους συν. ΕΠΕΤΗΡΙΔΑΣ αγρίεψαν μήπως και χάσουν τα ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ (30 μόρια).......!!!!!
      Αρα πώς θα διδάξουν τα παιδια τους ......ΤΟ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

      Διαγραφή
    3. Νομίζω οτι το συντονιστικό έχει εμπάθεια με τους ΑΣΕΠιτες καθώς το μόνο που ανέφερε για τη μοριοδότηση ήταν ο τρόπος διορισμού. Τέλος πάντων ότι γινόταν πάντα αυτό θα γίνει και τωρα. Τα 30μηνα και οι τρίτεκνοι θα υπερισχύσουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο (η μοριοδότηση μάλλον θα αλλάξει). Η αδικία βέβαια είναι πάνω από όλα συνολική για όλους μας. Απλά κάποιοι θα έχουν μια παρηγοριά (θέση) ενώ οι υπόλοιποι ας ψάχνουμε από τώρα τι μπορούμε να κάνουμε. Τα όποια άσχημα συναισθήματα της μιας κατήγορίας για την άλλη είναι ανθρώπινα αλλά πρέπει να είναι και ελεγχόμενα γιατί δεν έχουν να κάνουν με την ουσία του θέματος. Η οργή μας να στραφεί εκεί που πρέπει και όχι στον διπλανό μας.

      Διαγραφή
  3. Οι καθηγητές γίνονται μπλοκάκηδες για να διδάξουν τα μαθήματα που έκαναν ως μόνιμοι. Οι σχολικοί φύλακες γίνονται επιδοτούμενοι σεκιιουριτάδες. Καθηγητές προς απόλυση. Καθηγητές με πλήρες ωράριο υπό διαθεσιμότητα.
    Πες μου: τί δεν καταλαβαίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το θέμα της Παιδαγωγική Επάρκειας ΑΣΠΑΙΤΕ Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με υπ. Αρ. : ΔΙΠΙΔΔ/B.2/Δ /11 / οικ.34906 και θέμα : «Οδηγίες για την κινητικότητα του προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 82 του ν. 4172/2013»
    Αναφέρει:
    «Για τη μετάταξη σε θέσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων,
    επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που ο διορισμός του υπαλλήλου έγινε σε χρόνο
    κατά τον οποίο δεν απαιτείτο η κτήση συγκεκριμένου τίτλου σπουδών ή άλλου
    ειδικού πρόσθετου προσόντος από αυτά που αναφέρονται στον Πίνακα Κωδικών
    Προσόντων και ο υπάλληλος υπηρετούσε ήδη σε κλάδο για τον οποίο απαιτείται με
    τις ισχύουσες διατάξεις ως προσόν διορισμού η κτήση συγκεκριμένου τίτλου
    σπουδών/ειδικού πρόσθετου προσόντος, η σχετική προϋπόθεση της κατοχής αυτών
    τεκμαίρεται ότι πληρούται. Ο υπάλληλος συμπληρώνει στην αίτησή του όσον
    αφορά τον κωδικό τίτλου: 9999 (στην ενότητα Γ. της αίτησης).»

    Άρα βάση αυτού όσοι διορίστηκαν με προκήρυξη που δεν προβλέπει Παιδαγωγική επάρκεια τότε «τεκμαίρεται ότι πληρούται».
    Έχω την απορία:
    Με τον ίδιο τρόπο και όλοι οι άλλοι που διορίστηκαν με προκήρυξη που δεν απαιτούσε στα προσόντα ξένη γλώσσα – μεταπτυχιακό – 3 παιδιά - κ.α γιατί δεν «τεκμαίρεται ότι πληρούται.»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιατι δεν βολευει

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ, αλλά άντε να βρεις το δίκιο σου,μας!
      Αυτό σε μία άλλη χώρα όπου δεν βασιλεύει<>.

      Διαγραφή
  5. Οι μονογονεικές οικογένειες με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ τέκνων ,τι θα απογίνουν , όταν απολυθεί ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ
    εργαζόμενος ,προσφέρων στην οικογένεια ???????
    Ο Μητσοτάκης δέχθηκε οτι υπάρχει ΑΔΙΚΙΑ και θα ......αποκατασταθεί !!!!!!!
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς η Συντονιστική ΄΄ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΑΣΟ ΜΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ. ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΒΓΑΛΕ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ. ΡΩΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΑΣ.

      Διαγραφή
    2. H οξυδέρκεια σου έφτασε πλέον στο υπέρτατο πεδίο.

      Διαγραφή
  7. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ! ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΦΩΝΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ. ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ! ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΧΑΘΗΚΕ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ! ΟΙΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ! Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΩΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΜΕΣΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΙΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΕΝ ΦΩΝΑΞΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ...ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΑΡΘΡΩΣΑΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ.ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ...ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΜΛΟΚΑΚΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ,,,ΠΟΣΕΣ ΗΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ? ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΔΑΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΤΥΧΙΑ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΩΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΚΑΜΙΑ! ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ...ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ Ο ΕΡΓΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ. Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ? ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αυτό. Δεν μιλά ούτε η ΟΛΜΕ ούτε η ΑΔΕΔΥ που αλλάζουν με τόσο βίαιο τρόπο τα εργασιακά δικαιώματα.

      Διαγραφή
  9. Να ευχηθώ, μέρα που είναι ο Θεός να φωτίσει αυτούς που μας αδίκησαν από τις 9 Ιουλίου 2013 και μετά, και να γίνει αποκατάσταση της αδικίας γρήγορα, γιατί παρατράβηξε αυτή η αδικία.

    Υ.Γ.Πόσες φορές έχω γράψει την λέξη αδικία? Όσες φορές και να γραφτεί το μέγεθος της και η έκτασή της δεν μπορεί να αποτυπωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απολυόμαστε και το πρόβλημα είναι το 50€ των βρεφονηπιοκόμων που θα πάνε σε παιδικούς σταθμούς;;;; ΝΤΡΟΠΗ !!!! ΟΛΜΕ και Συντονιστικό Κάντε σωστό αγώνα αύριο που θα δείτε τον Υπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απολυόμαστε και το πρόβλημα είναι το 50€ των βρεφονηπιοκόμων που θα πάνε σε παιδικούς σταθμούς;;;; ΟΛΜΕ και Συντονιστικό Κάντε σωστό αγώνα αύριο που θα δείτε τον Υπουργό. Όχι άλλα «διασπαστικά» αιτήματα. Είναι «διασπαστικό» αίτημα να μοριοδοτηθεί η ΑΣΠΑΙΤΕ και δεν είναι το αν ο βρεφονηπιοκόμος παραμείνει στη δουλειά του σαν ΠΕ ή ΤΕ; ΝΤΡΟΠΗ!!!!! ΑΠΟΛΥΟΜΑΣΤΕ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή