Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Δικαστική απόφαση-κόλαφος για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών Πηγή:www.capital.gr

Δεκτή από την Ολομέλεια του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, που λειτούργησε ως δευτεροβαθμιο δικαστήριο, έγινε σήμερα η αίτηση αναστολής της διαπιστωτικής πράξης του νόμου 4127/13 «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» που κατέθεσαν εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ουσιαστικά, με τη συγκεκριμένη απόφαση αναστέλλεται για εύλογο χρονικό διάστημα η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, καθώς το Διοικητικό Εφετείο αναγνώρισε ότι το μέτρο εφαρμόστηκε χωρίς να αξιολογηθούν τα διοικητικά και τεχνικά προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων. «Με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών διαφαίνεται το ημίμετρο του μέτρου της διαθεσιμότητας, το οποίο θα έπρεπε να εφαρμοστεί βάσει αξιολόγησης και όχι με οριζόντια κριτήρια» σημειώνει στο Capital.gr η πληρεξούσια δικηγόρος των εργαζομένων Κωνσταντίνα Φουντέα. Όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι, η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται ότι θα «τορπιλίσει» το μέτρο της διαθεσιμότητας, στο οποίο έχει στηριχθεί η εξυγίανση του δημόσιου τομέα.

1 σχόλιο:

  1. Επίσης έγινε έκδοση προσωρινής διαταγής, στις 12 Ιουλίου 2013, από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, αναστολής διαθεσιμότητας εκπαιδευτικού ειδικότητας ΠΕ 1804 (Αισθητικής), η οποία σύμφωνα με την απόφαση θα επανέλθει άμεσα στην εργασία της.
    Η υπόψη απόφαση δικαιώνει όλους τους νομικούς και μη, που υποστηρίζουν εξ αρχής με σθένος την αντισυνταγματικότητα του πολυνομοσχεδίου της 23 Ιουλίου 2013 (Ν.4172/ΦΕΚ Α 167 ) με το οποίο ετέθησαν σε διαθεσιμότητα 2.122 εκπαιδευτικοί της τεχνικής εκπαίδευσης.
    Στην δικαιωθείσα εκπαιδευτικό αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο επί το πλείστον, η μη αξιολόγησή των προσόντων της και η συνεπακόλουθη ηθική βλάβη που υφίσταται (διασυρμός) προκειμένου να αιτιολογηθεί η απόφαση της διαθεσιμότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή