Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί όλους τους συναδέλφους να πλαισιώσουν τις απεργιακές επιτροπές, 
να δόσουν τον καλύτερο εαυτό τους 
για την επιτυχία της απεργίας και να  
συμμετέχουν όλοι αγωνιστικά στη συγκέντρωση που θα γίνει τη Δευτέρα 16-9-13  στις 12:00 το μεσ. στα Προπύλαια.

http://www.toxrima.gr/wp-content/uploads/2013/05/olme-strike-wo.jpg 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 Αγαπητοί συνάδελφοι στην τρέλα της διαθεσιμότητας.
Διαβάστε το σχετικό Δελτίο Τυπου της ΟΛΤΕΕ σχετικά με την λειτουργία των Τομέων μας στα ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ και την δυνατότητα λειτουργίας τους μετα τα διάφορα που έχουν γίνει και διαδώστε το ώστε να αναγκαστούν να κάνουν τα δέοντα, και να μην μας κοροιδεύουν.

Φώτης Δανάσκος 

https://docs.google.com/file/d/0B7BpM6tJzq7WdzY5Z1hqUTZMV2c/edit?usp=sharing

Εδώ το έγγραφο του ΥΠΑΙ.Θ προς τις σχολικές μοναδες

 
Διαγραφή

3 σχόλια:

  1. ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΡΝΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ Β’ ΤΑΞΗΣ ΕΠΑ.Λ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Σε πολλά ΕΠΑ.Λ. οι Διευθυντές ΔΙΑΛΥΟΥΝ με δική τους πρωτοβουλία και ευθύνη τον Τομέα Υγείας - Πρόνοιας της Β’ τάξης που ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ.
    Το σχέδιο νόμου στην παράγραφο 3 του άρθρου 46 με τις μεταβατικές διατάξεις λέει: "Κατά το σχολικό έτος 2013 – 2014 η Β΄ και Γ΄ τάξη του ημερήσιου ΕΠΑ.Λ., η Γ΄ και Δ΄ τάξη του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και οι Α΄ και Β΄ τάξεις του ΕΠΑ.Σ. και κατά το σχολικό έτος 2014 – 2015, η Γ΄ τάξη του ημερήσιου ΕΠΑ.Λ., η Δ΄ τάξη του εσπερινού ΕΠΑ.Λ. και η Β΄ τάξη ΕΠΑ.Σ. θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις ισχύουσες κατά το χρόνο δημοσίευσης του παρόντος νόμου διατάξεις."
    Άρα ο νόμος που ψηφίστηκε λέει ότι η Β’ ΕΠΑΛ λειτουργεί ως έχει, δηλ. ΚΑΙ με τον Τομέα Υγείας-Πρόνοιας και φυσικά Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών όπου υφίσταται. Και το 2014-15 θα είναι όπως με τις τωρινές διατάξεις, δηλ. ΚΑΙ με την Γ’ ΕΠΑΛ με ειδικότητες Υγείας-Πρόνοιας που θα προέρχεται προφανώς από τη φετινή 2013-2014 Β’ τάξη ΕΠΑΛ Τομέα Υγείας-Πρόνοιας (αλλιώς δεν θα είχε νόημα η αναφορά στο 2014-2015).
    Άρα παρανόμως τα παιδιά της Β’ τάξης που ΘΕΛΟΥΝ ή έχουν ήδη γραφτεί σε Τομέα Υγείας-Πρόνοιας στέλνονται παρά τη θέλησή τους σε άλλους Τομείς στα ΕΠΑ.Λ. για τη φετινή χρονιά.

    Είναι ισχυρή διαχρονική και δίκαια τακτική όλων των νέων νόμων για την Παιδεία ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ την Α' ΛΥΚΕΙΟΥ, ποτέ ΔΕΝ περιλαμβάνουν στην αρχική εφαρμογή τους και τη Β΄ Λυκείου, όπου οι μαθητές έχουν ήδη μαζί με τους γονείς τους ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ κάνει σχέδια, προγραμματισμό, έχουν πάρει αποφάσεις για την ειδικότητα που ΘΕΛΕΙ ο μαθητής να ακολουθήσει και για την πορεία προς τις Πανελλαδικές (π.χ. με την Ομάδα Α’ για τα ΤΕΙ των επαγγελμάτων Υγείας-Πρόνοιας μετά την Γ’ ΕΠΑΛ) ώστε να μην αναστατωθεί η ζωή τους που θα οδηγήσει συχνά σε ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ και ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΙΑΡΡΟΗ.

    Το ίδιο – παρά τις τηλεοπτικές προφορικές δηλώσεις αρμοδίων που δεν έχουν φυσικά ισχύ νόμου – ισχύει και για τον μόλις ψηφισθέντα νόμο για την Εκπαίδευση με την παραπάνω μεταβατική διάταξη.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΟΤΙ «ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΦΕΤΟΣ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣΤΗ Β’ ΕΠΑΛ.»
    Οι Διευθυντές των σχολείων είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να αποτρέπουν τους μαθητές να γράφονται στον Τομέα Υγείας-Πρόνοιας, πόσο μάλλον να ΑΛΛΑΖΟΥΝ τομέα ΠΑΡΑ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥΣ με βαρύτατες συνέπειες για την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους πορεία.

    Γιάννης Ρεγγίτης. Εκπαιδευτικός


    Το όριο αλλαγής Τομέων για μαθητές είναι 30 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε οι Δ/ντες πρέπει να ανασκευάσουν τις παράνομες ενέργειες ή να ζητήσουν ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ διευκρίνηση από το Υπουργείο.
    Αλλιώς, 1η Οκτωβρίου θα μας πουν: "αφού δεν γράφτηκαν μαθητές στη Β Υγείας π.χ. είχαμε δίκιο κ.λπ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γραφουν οι εφημεριδες

    XHMIKA ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
    «Έχουμε δύο τραυματίες»

    Μετά τα μικροεπεισόδια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν


    Γραφω εγω
    ενας καθηγητης ΠΕ 1826 σε διαθεσιμοτητα ένα νουμερο στην λιστα τους

    Αγαπητη Συντονιστική Επιτροπή Καθηγητών Δ.Ε. σε Διαθεσιμότητα
    Στην αρχαια ελλαδα οι συζητησεις γινοντουσαν επι των πλειστον σε δημοσιους χωρους
    Στην σημερινη ελλαδα μαζευομαστε σε κλειστους χωρους συζηταμε συζηταμε συζηταμε
    Και κανονιζουμε να ξανασυναντηθουμε να ξαναζητήσουμε
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΙΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗΣ (ουτε καν στο παιδειας εκει ειμαστε μακρια από τον κοσμο ,τους βολευει αυτό ) στο πεζοδρομιο με μια ντουτουκα στο χερι που θα εναλλάσσετε στους ομιλουντες
    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ που ειπε ο κυριος Γκ……….ς ΤΙ ΘΑ ΠΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ …………….ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ πρεπει να τα ακουσει εστω και ενας περαστικος μηπως τοτε θα μας δωσουν σημασια και τα καναλια και ας είναι εγκαθετα στους κυβερνωντες (για αυτό τονισα νωριτερα το μικρο στη λεξη επεισοδια)

    Μ ε ολο το σεβασμο εγω θα ειμαι διπλα σας σε κάθε κινηση που θα κανετε σε ανοιχτους δημοσιους χωρους πρωτος από ολους σας, αλλα δεν θα ξανάρθω σε 4 τοιχους

    Υγ1
    Οι σχολικοι φυλακες εχουν κατασκηνωσει εδώ και 2 βδομαδες εξω από το υπουργειο στην θεσαλονικη

    Υγ1
    Μολις γυρισα από το νηπιαγωγιο που πηγα το παιδι μου ρωτησα την υπεύθυνη αν απεργησει για να ξερω να μην παω το παιδι μου
    Και μου απαντησε όχι όχι Κανονικα
    Φευγοντας τις ειπα ειμαι καθηγητης σε διαθεσιμοτητα και μου απαντησε ΥΠΟΜΟΝΗ
    Φανταζομαι ετσι θα σκεφτεται και ο υπουργος στην κατεχομενη χωρα μας .........ΥΠΟΜΟΝΗ αλλοι 6 μηνες μεινανε μετα φευγουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
    Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη,

    ΑπάντησηΔιαγραφή