Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΜΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ TON  ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ


Θεσσαλονίκη 14-11-2018

Οι καθηγητές της πρώην διαθεσιμότητας της Θεσσαλονίκης   πραγματοποιήσαμε Γενική Συνέλευση με θέμα τη διεκδίκηση  της καταβολής των χρημάτων που αντιστοιχούν στο 25% του μισθού που παρακρατήθηκε κατά τη διάρκεια  της διαθεσιμότητας, καθώς και την ένταξη του ποσού αυτού στον υπολογισμό των συντάξιμων αποδοχών  και αποφασίσαμε:

1) Το αίτημα της επιστροφής των χρημάτων που παρακρατήθηκαν κατά την περίοδο της διαθεσιμότητας και του υπολογισμού του αντίστοιχου ποσού στις συντάξιμες αποδοχές των συναδέλφων που βίωσαν το καθεστώς της διαθεσιμότητας, συνεχίζει να αποτελεί βασική μας διεκδίκηση. Στόχος μας είναι  να γίνει το αίτημα αποδεκτό από την κυβέρνηση και να νομοθετηθεί η επιστροφή των χρημάτων σε όλους τους συναδέλφους, ώστε να λήξει η δια βίου ποινή την οποία εκτίουμε ακόμη.

2) Με βάση προηγούμενη απόφασή μας η οποία ήδη έγινε απόφαση της ΟΛΜΕ, της Γενικής Συνέλευσης προέδρων, των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και πολλών άλλων ΕΛΜΕ για πρωτοβουλίες διεκδίκησης του αιτήματος αυτού, απευθυνόμαστε στην ΟΛΜΕ και στις ΕΛΜΕ για να πρωτοστατήσουν και να στηρίξουν τις ενέργειες μας.

3)  Να προχωρήσουμε σε παράσταση για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και στο γραφείο Πρωθυπουργού,  στην Πέμπτη  22 -11-2018.  Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και άλλων  ΕΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις για την οργάνωση της παράστασης (ορισμός συνάντησης με το υπουργείο και το γραφείο Πρωθυπουργού, συντονισμός για τη συμμετοχή των ΕΛΜΕ και των συναδέλφων της πρώην  διαθεσιμότητας).

4)  Να προχωρήσουμε σε παραστάσεις στα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομίας την Παρασκευή  30-11-2018  με πανελλαδική κινητοποίηση και συμμετοχή των συναδέλφων της πρώην διαθεσιμότητας, της ΟΛΜΕ  και των ΕΛΜΕ ώστε να γίνει συνάντηση με τους Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών. Καλούμε τα Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και των  ΕΛΜΕ να πάρουν αποφάσεις για την οργάνωση των παραστάσεων στα υπουργεία (συντονισμός για τη συμμετοχή των ΕΛΜΕ και των συναδέλφων της πρώην διαθεσιμότητας, κάλυψη εξόδων μετακίνησης).

5) Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους της πρώην διαθεσιμότητας με τους οποίους δώσαμε κοινό και νικηφόρο αγώνα για την εργασία και τη ζωή μας και τους καλούμε να κάνουν συνελεύσεις σε κάθε νομό και να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις.

Καλούμε την ΟΛΜΕ, όλες τις ΕΛΜΕ και όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν να στηρίζουν με κάθε τρόπο τις διεκδικήσεις μας. Η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ να στηρίξουν τις αποφάσεις μας και να προχωρήσουν  στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίησή τους.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Aποφάσεις της  συνάντησης των συναδέλφων πρώην διαθεσιμότητας της Θεσσαλονίκης  για τη διεκδίκηση του 25%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου