Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Σχετικά με την προϋπηρεσία και τα μισθολογικά κλιμάκια

Δεν αποδεχόμαστε, εγγράφως, όποιο έγγραφο δεν προσμετρά το χρόνο της διαθεσιμότητας, μισθολογικά και ως προϋπηρεσία

Επειδή γίνεται πραγματικό αλαλούμ, στις διάφορες Διευθύνσεις Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, σχετικά με την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας της διαθεσιμότητας και την ένταξή μας σε μισθολογικά κλιμάκια, πρέπει να επισημάνουμε τα παρακάτω:
  • Για   την   προϋπηρεσία:   Μετά και την έκδοση της εγκυκλίου για την εφαρμογή του νόμου (Ν.4369/2016) "ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ " από το Yπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (30/3/16), όποιες Διευθύνσεις δεν προσμετρούν τον χρόνο της διαθεσιμότητας στον συνολικό χρόνο υπηρεσίας μας, ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ. 
  • Έτσι λοιπόν εφόσον μας καλούν να υπογράψουμε έγγραφο στο οποίο δεν έχουν προσμετρήσει τον χρόνο της διαθεσιμότητας στον συνολικό χρόνο υπηρεσίας μας, δηλώνουμε εγγράφως, ρητά, ότι: "βάσει του νόμου (4369/16) και της εγκυκλίου που εξέδωσε το ΥΠ.ΕΣ. για την εφαρμογή του, είναι παράνομος αυτός ο υπολογισμός της προϋπηρεσίας μας. Για το λόγο αυτό Δεν τον αποδεχόμαστε, τους καλούμε να πράξουν τα νόμιμα και επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος μας"
  • Για το μισθολογικό κλιμάκιο: Κάποιοι (Μητσοτακικότεροι του Μητσοτάκη) υποστηρίζουν ότι η αναγνωριζόμενη προϋπηρεσία, δεν μπορεί να προσμετρηθεί για την κατάταξή μας σε προωθημένο μισθολογικό κλιμάκιο, βάσει του ν. 4354/15 (νέο μισθολόγιο). Για το θέμα αυτό -όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο που εξέδωσε το ΥΠ.ΕΣ. για την εφαρμογή του 4369/16- αναμένεται σχετική εγκύκλιος από το ΓΛΚ και καλό θα ήταν να μην προτρέχουν με κακεντρέχεια να μας χαντακώσουν. 
  • Γιαυτό λοιπόν δεν προσυπογράφουμε όποια κατάταξη, μας στερεί το κλιμάκιο που δικαιούμαστε και δηλώνουμε εγγράφως ότι: "ότι δεν αποδεχόμαστε αυτή τη μισθολογική κατάταξη, γιατί είναι κατά παράβαση του νόμου 4369/2016 και επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος μας."
Τέλος, χαιρετίζουμε όποιες Διευθύνσεις Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης έχουν πράξει τα αυτονόητα, εφαρμόζοντας το νόμο που θεσπίστηκε με σκοπό την μισθολογική και υπηρεσιακή μας αποκατάσταση.

7 σχόλια:

  1. Kαι σχετικά με τις αιτήσεις που κάναμε για την αναδρομική χορήγηση του 75% του μισθού,
    στις Δ/νσεις, εμείς οι οποίοι δεν πληρωνόμασταν για 14 μήνες κατά την περίοδο διαθεσιμότητας και παράλληλα,
    δεν είχαμε διαπιστωτική πράξη απόλυσης;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να σας απαντήσει εντός 10ημέρου από την κατάθεση της αίτησης. Τι σας απάντησαν;
      Αν δεν έχουν απαντήσει παρανομούν.
      Πάντως και σε αυτό το θέμα, για το οικονομικό κομμάτι του, αναμένεται η εφαρμοστική του ΓΛΚ.

      Διαγραφή
  2. Όλοι δυστυχώς δηλώνουν αναρμόδιοι.
    Μάλιστα, δεν ήξεραν ούτε σε ποιο γραφείο, πρέπει να κατατεθεί η αίτηση.
    Η αίτηση μου πρωτοκολλήθηκε, 07/03/2016 και έως τώρα δεν έχω ουδεμίαν απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτό που σου έγραψα για τις 10 μέρες ήταν λάθος (είναι 50)

      ΓΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
      ισχύουν τα παρακάτω:
      Άρθρο 6 Ν.3242/2004

      Άρθρο 4 Ν. 2690/1999

      – Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματά τους μέσα σε προθεσμία πενήντα (50) ημερών, εφόσον από ειδικές διατάξεις δεν προβλέπονται μικρότερες προθεσμίες. Η προθεσμία αρχίζει από την κατάθεση της αίτησης στην αρμόδια υπηρεσία και την υποβολή ή συγκέντρωση του συνόλου των απαιτούμενων δικαιολογητικών, πιστοποιητικών ή στοιχείων. Αν η αίτηση υποβληθεί σε αναρμόδια υπηρεσία, η υπηρεσία αυτή οφείλει, μέσα σε τρεις (3) ημέρες, να τη διαβιβάσει στην αρμόδια και να γνωστοποιήσει τούτο στον ενδιαφερόμενο. Στην περίπτωση αυτή η προθεσμία αρχίζει από τότε που περιήλθε η αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία. Για υποθέσεις αρμοδιότητας περισσότερων υπηρεσιών, η προθεσμία του πρώτου εδαφίου παρατείνεται κατά δέκα (10), ακόμη, ημέρες.

      Διαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ, για τις πραγματικά χρήσιμες πληροφορίες.
    Σε σημερινή επικοινωνία που είχα με τη Δ/νση Β/θμιας, μου απάντησαν ότι οι αιτήσεις που αφορούν την αναδρομική επιστροφή του μισθού (75 %), έχουν προωθηθεί στο Υπουργείο.
    (Πρόσθεσαν όμως και ένα....ανησυχητικό... "μάλλον"!!!)
    Εν αναμονή, λοιπόν...
    Εύχομαι δικαίωση αι επιτυχία σε όλους μας και για όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η διεύθυνση μου αναγνωρίζει το χρόνο προϋπηρεσίας αλλά όχι το μισθολογικό κλιμάκιο.Τους έστειλα FAX ότι επιφυλλάσσομαι κ.λ.π. αλλά μου ζητούν σε ποιο σημείο αναφέρει ο νόμος τη μισθολογική εξέλιξη;έχει αναδρομική ισχύ ο νόμος;Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κυρια γιαννοπουλου συγχαρητηρια και παλι για τον αγωνα σας.Η διευθυνση μου δεν αναγνωριζει ουτε τον χρονο προυπηρεσιας ουτε το μισθολογικο κλιμακιο (στην Κερκυρα).επειδή μαλλον η γνωμοδοτηση του γενικου λογιστηρίου του κρατους ισως κανει και μηνες και επειδή παρα πολλες διευθυνσεις εφαρμοσαν απλα τον νομο, μηπως θα επρεπε απλα να κινηθούμε δικαστικα για διαφυγοντα κερδη και για ενδεχομενο δολο; μηπως θα πρεπει με συννενοηση με την τοπικη ελμε να κανουμε παρασταση διαμαρτυριας; παρακαλω για τις σκεψεις σας και την αποψη σας.. ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή