Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Αυτή την ημέρα δε θα τη ξεχάσουμε ποτέ

Το φως πάντα νικά τα σκοτάδια, ο αγώνας για το δίκιο στο τέλος πνίγει την αδικία

Σαν σήμερα, στις 9-7-2013, πριν από δυο χρόνια ακριβώς, με ένα non paper, πληροφορηθήκαμε από στα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο, ότι καταργούνται 55 ειδικότητες καθηγητών της Τεχνικής εκπαίδευσης και 2500 εκπαιδευτικοί μαζί με χιλιάδες μαθητές πετιούνται έξω από τα σχολεία, με αποκλειστικό σκοπό τον ακρωτηριασμό-συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης και την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. Λίγες μέρες πριν, ο τότε υπουργός Παιδείας Αρβανιτόπουλος εγκαινίασε ιδιωτικό ΙΕΚ με τις ειδικότητες που κατάργησε ο ίδιος. 

Όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε, είδαμε τα στοιχεία μας να εκτίθενται δημόσια στο διαδίκτυο, λοιδορηθήκαμε, κατασυκοφαντηθήκαμε αποκλειόμενοι πλήρως από τα συστημικά ΜΜΕ, ξυλοκοπηθήκαμε, ψεκαστήκαμε με χημικά, όμως παρόλ' αυτά δώσαμε ένα μεγάλο ανυποχώρητο και περήφανο αγώνα για το δίκιο και το αυτονόητο!

Αποτέλεσμα εικόνας για φοβου τους διαθεσιμους
Συνθήματά μας:        "Κανένας μαθητής έξω απ τα σχολεία 
                                   κανείς καθηγητής στην ανεργία"

                    "Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς
                          αυτός που πλεονάζει είναι ο Σαμαράς"
                               
                                 "Σήμερα το μάθημα αρχίζει από Α 
                                Αντίσταση - Αγώνας - Αξιοπρέπεια"

Επειδή οι τότε κυβερνώντες δεν γνώριζαν τη λέξη αξιοπρέπεια.... "υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο"! Όμως οι πρώην διαθέσιμοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι φτωχοποιημένοι και όλος ο λαός μας, έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν σε όλο τον πλανήτη μαθήματα Αντίστασης,  Αγώνα και Αξιοπρέπειας!

Από τις αρχές Ιουνίου οι πρώην εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, έχουμε επιστρέψει στις δουλειές μας  -στα σχολεία μας- ΝΙΚΗΤΕΣ, μαζί με τους χιλιάδες μαθητές που τόσα χρόνια αποκλείστηκαν από το δικαίωμα στη δημόσια εκπαίδευση.

Τιμούμε τις κατακτήσεις μας και θα τις διαφυλάξουμε με τους συνεχείς αγώνες μας.

Η ιστορική μνήμη είναι πολύτιμο κειμήλιό μας. Το δίκιο των αγώνων μας θα συνεχίσει να προσδιορίζει τη στάση μας στη ζωή!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου