Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Δύο χρόνια από την 22-7-2013, «Μαύρη ημέρα» για την εκπαίδευση

Δυο χρόνια μετά, συνεχίζουμε τους αγώνες για την προάσπιση των κατακτήσεών μας και του βασικού αγαθού της Δημόσιας Παιδείας.


Δευτέρα, 22 Ιούλ 2013  14:31

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ για τη διαθεσιμότητα

«Μαύρη» χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα μέρα για την εκπαίδευση ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ...
Συγκέντρωση πραγματοποίησε σήμερα, έξω από τα γραφεία της, στο Σύνταγμα, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, προκειμένου να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για το καθεστώς διαθεσιμότητας, στο οποίο τέθηκαν από σήμερα 2.000 καθηγητές των 53 τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα τεχνικά και τα επαγγελματικά λύκεια.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας είχαν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις.

«Μαύρη» χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα μέρα για την εκπαίδευση ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης.
Όπως σημείωσε, οι εκπαιδευτικοί «θα αντισταθούμε σε αυτήν την πολιτική θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και το καλοκαίρι και τον Σεπτέμβρη».
Οι περισσότερες οργανικές θέσεις, 388, χάθηκαν με την κατάργηση της ειδικότητας της Νοσηλευτικής, ακολουθούν οι Βρεφονηπιοκόμοι με 355 και οι ειδικότητες Αισθητικής με 211.
Στις προθέσεις των υπουργείων Παιδείας και Υγείας, ωστόσο, είναι το 60% με ειδικότητες υγείας να απορροφηθούν σε αυτόν τον τομέα. Εκτιμάται ότι από το μέτρο αυτό θα «ευεργετηθούν» περίπου 1.000 καθηγητές. 
H ΟΛΜΕ πάντως έχει εξαγγείλει συνέχιση των κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από την Τετάρτη στις 19.00 το απόγευμα, οπότε το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών καλεί όλες τις ομοσπονδίες των κλάδων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που βρίσκονται σε κινητοποίηση να συναντηθούν στα γραφεία της προκειμένου να «οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις».
Η ΟΛΜΕ εξάλλου έχει προαναγγείλει έναν "θερμό" Σεπτέμβριο με την έναρξη του σχολικού έτους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου