Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΝΤΑΛΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Σήμερα στις 12.17 μ.μ. ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την "Αποκατάσταση των αδικιών"

Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε
Ψηφίστηκε σήμερα "ντάλα μεσημέρι" (για να επιβεβαιωθεί ... ο "χρησμός Κικάκη"), στο σύνολό του, το νομοσχέδιο «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση- Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις», με το οποίο επιστρέφουμε  στα σχολεία μας.

 Διαβάστε εδώ το νομοσχέδιο όπως ψηφίστηκε

Τα βήματα από εδώ και πέρα μέχρι να αναλάβουμε υπηρεσία είναι:
  • ΦΕΚ: 8/5 ή 11/5 και ξεκινούν να πληρώνονται με το 75% οι "85" συνάδελφοι.
  • Αιτήσεις: 10 μέρες
  • Διαπιστωτικές πράξεις τοποθέτησης (να πάρουν και ΦΕΚ): 5 μέρες (το "τρέχουμε" όσο μπορούμε). Τότε επανέρχεται το 100% των μισθών μας.
Ήδη έχει δοθεί εντολή (από τις περιφέρειες) στις διευθύνσεις, να καταρτίσουν -μέχρι αύριο στις 12 το μεσημέρι- πίνακες με όλους όσους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και την κατάσταση που βρίσκονται τώρα (εξαιρεθέντες, μεταταχθέντες, με αίτηση, χωρίς αίτηση, παραιτηθέντες).

Πρόβλεψη: Σε 20 μέρες -το πολύ- θα είμαστε στα σχολεία μας.

Πάλι στα ΕΠΑΛΑκόμα, αύριο Παρασκευή 8/5 ψηφίζεται και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» με το οποίο επιστρέφουν οι Τομείς-Ειδικότητες και οι μαθητές στο ΕΠΑΛ. 

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια συνεχών, ανυποχώρητων αγώνων, εναντίον των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων-μνημονιακών πολιτικών που επέβαλαν τις απολύσεις μας, επιστρέφουμε πάλι στις δουλειές μας νικητές και με το κεφάλι ψηλά. Ξέρουμε καλά ότι με αγώνες κατακτώνται τα δικαιώματα και δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα για την ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων, που θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με ενωτικούς αγώνες, μακριά από τις λογικές της ανάθεσης.


Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος
Ο αγώνας ...συνεχίζεται

1 σχόλιο: