Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Έχασαν την «μάχη» με το ΣτΕ οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί για την διαθεσιμότητα

ΣτΕ : Συνταγματική η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

Συνταγματική και αξιοκρατική η μοριοδότηση όσων διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ αλλά και η αναγνώριση του πτυχίου στην κινητικότητα πριν την 8ετια
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΣτΕ σχετικά με την συνταγματικότητα της κατάργησης των θέσεων κλάδου ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας.
Το ΣτΕ αποφαίνεται ότι είναι δυνατόν να απολύονται οι υπάλληλοι των οποίων οι θέσεις καταργούνται και συνεπώς κρίθηκε συνταγματική η κατάργηση της υπηρεσίας. Ομοίως δεν αποδέχεται και απορρίπτει την προσφυγή των Δημοτικών Αστυνομικών κατά μοριοδότησης συγκεκριμένης σειράς που διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ και αναγνωρίζει την αξιοκρατικότητα της διαδικασίας σε σχέση με τις άλλες σειρές. Επιπλέον απέρριψε και την προσφυγή κατά της αναγνώρισης πτυχίων στην κινητικότητα πριν το πέρας των 8ετών.
Η απόφαση αναμένεται σύντομα να δημοσιευθεί πράγμα που θα μας επιτρέπει να αναλύσουμε περαιτέρω το σκεπτικό.

Σημειώνουμε ότι από τους 3044 Δημοτικούς Αστυνομικούς απορροφήθηκαν όλοι σε άλλες υπηρεσίες και περίπου 118 απολύονται οριστικά.


Κρίθηκε συνταγματική τόσο η διαθεσιμότητά τους, όσο και ο θεσμός της διαθεσιμότητας γενικότερα, που επιβλήθηκε με μνημονιακούς νόμους και υπουργικές αποφάσεις


Έχασαν την «μάχη» με το ΣτΕ οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί για την διαθεσιμότηταΈχασαν την δικαστική μάχη με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι πρώην Δημοτικοί Αστυνομικοί, καθώς κρίθηκε συνταγματική τόσο η διαθεσιμότητά τους, όσο και ο θεσμός της διαθεσιμότητας γενικότερα, που επιβλήθηκε με μνημονιακούς νόμους και υπουργικές αποφάσεις.
Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με τρεις αποφάσεις της (15-17/2015) απέρριψε ως αβάσιμους και απαράδεκτους όλους τους νομικούς ισχυρισμούς, τόσο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όσο και 461 πρώην Δημοτικών Αστυνομικών από διάφορους Δήμους της χώρας, οι οποίοι υπό μετέωρο καθεστώς, άλλοι έχουν ενταχθεί στην Ελληνική Αστυνομία και άλλοι στην δύναμη των φυλακών του υπουργείου Δικαιοσύνης.


Σε εφαρμογή των μνημονιακών νόμων 4093/2012 (έγκριση μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016 –επείγοντα μέτρα εφαρμογής του νόμου 4046/2012, κ.λπ.) και 4172/2013, αλλά και υπουργικών αποφάσεων, καταργήθηκαν χιλιάδες οργανικές θέσεις και τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι Δημοτικοί Αστυνομικοί.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο τον Σωτήρη Ρίζο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο, έκρινε ότι η διαθεσιμότητα των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών ...... 
Πηγή: protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015
    Διαταγή ΕΛ.ΑΣ. για την οριστική ένταξη των πρώην δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία - Στις 19 Ιανουαρίου η ανάληψη υπηρεσίας
    Εκδόθηκε χθες και η αναμενόμενη διαταγή για την οριστική ένταξη των πρώην δημοτικών αστυνομικών στην Ελληνική Αστυνομία. Σύμφωνα με αυτή, η υπογραφή ανάληψης υπηρεσίας θα γίνει τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015.


    Αναρτήθηκε από Ε.Κ.Ε.Δ.Α. στις 15:45

    ΑπάντησηΔιαγραφή